Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 18. (csü) – Andrea,Ilma
Egész-ség

Az áram nem csak akkor veszélyes, amikor ráz...

Ahogy arról a Sun Sentinel című lap 2005. október 2-ai száma tájékoztatott, az Amerikai Egyesült Államokban a bíróság kártérítést ítélt meg egy kaliforniai hölgynek, akinek az agyában bizonyítottan a mobiltelefon sugárzása miatt jelentek meg tumorok. Néhány hónappal korábban, Olaszországban megbüntették a Vatikánt a felelőtlenül kiépített „antennaerdő” miatt, mely megsokszorozta a leukémiás megbetegedéseket a környező lakosság körében.

Életünket behálózzák a vezetékek. Ez a mondat lehet, hogy nem a legeredetibb, de nagyon is igaz! Gondoljunk csak bele, szinte minden, amit teszünk, legyen az munka vagy szórakozás, valamilyen módon kapcsolatban van az elektromossággal. Ha akarnánk, sem tudnánk létezni nélküle, hiszen részévé vált mindennapjainknak. Azt azonban kevesen tudják, hogy ezek a nap mint nap használt technikai berendezések elektromágneses mezőt gerjesztenek maguk körül. Ennek a fizikai jelenségnek angol rövidítése EMF, de manapság szokás elektroszmog néven is emlegetni.

A robbanásszerű technikai fejlődés következtében az utóbbi negyven évben háromszázszoros lett az elektromos terhelés a civilizált országokban. A tudománynak nem volt elég ideje arra, hogy felmérje, mekkora kockázatot jelent az emberi szervezet számára, ha ilyen nagy dózisban, szünet nélkül ki van téve az EMF hatásának, hiszen annak egészségügyi következményei csak évtizedek múltán jelentkeznek. Az utóbbi időben született azonban jó néhány kutatási eredmény, melyek döbbenetes tényeket tártak fel.

Az élő szervezet a környezeti változásokat követve, azokhoz alkalmazkodva fejlődött évmilliókon keresztül. Leszámítva néhány globális katasztrófát, mindig évezredek álltak rendelkezésére az evolúciónak, hogy hozzászokjon az új életkörülményekhez. Ezzel szemben a modern civilizáció olyan iramú fejlődést produkált az utóbbi évtizedekben, amelyhez nem képes alkalmazkodni szervezetünk! Soha nem látott méreteket ölt az allergia, az immungyengeség, a daganatos megbetegedések száma, holott az orvostudomány sokkal fejlettebb napjainkban, mint korábban volt. Erre az ellentmondásra kell hogy legyen magyarázat, és úgy tűnik, a tudósok egy része meg is találta a megoldást.

Az a tény már régóta ismert, hogy a magasfeszültségű vezetékek közvetlen közelében élők körében nagyobb számban fordul elő a leukémia, és egyéb rosszindulatú daganatos megbetegedés. Ezeken a környékeken még áron alul is nehéz eladni egy ingatlant. Mi van ennek a hátterében? Egy ilyen kábelköteg közel háromszáz méter távolságból is mérhető, pulzáló erőteret hoz létre, mely áthatol a falakon is, tehát nem tudunk elbújni előle! A legújabb vizsgálatok kimutatták, hogy a szervezetet szüntelenül érő elektromágneses mezőnek, mely közvetlenül nem érzékelhető egyik szervünkkel sem, komoly egészségkárosító hatása van. Egyfajta vég nélküli stresszhelyzet áll elő.

Lépjünk most be a lakásba, ahol szabadidőnk nagy részét töltjük, és ahol munka után pihenni szeretnénk. Számoljunk csak utána, hány olyan készülék van itt, mely villanyárammal működik? Tíz- tizenöt, esetleg még ennél is több? És akkor még nem is gondoltunk magára az elektromos hálózatra. Ha képzeletben eltüntetnénk a falakat, a téglát és a betont, nem maradna más, mint egy drótketrec, mely ráadásul feszültség alatt áll éjjel-nappal. Ha még beszerzünk egy most divatos cordless vagy más néven zsinórnélküli házitelefont, mely több száz méterre is sugároz, máris teljesen beszennyeztük elektroszmoggal a lakásunkat. Nem csoda, hogy a legkülönfélébb betegségekkel küszködünk, nem alszunk jól, fáradtabban ébredünk, mint amikor lefeküdtünk!

A végére hagytam azt a készüléket, mely több okból is a legártalmasabb. Először is: nem alacsony frekvenciával, hanem úgynevezett mikrohullámú technológiával működik, mely köztudottan roncsolja az élő szöveteket. Másodszor: a lehető legközelebb tartjuk a testünkhöz, különösen az agyunkhoz. Harmadszor: szinte minden korosztály használja ezt a készüléket, manapság már a kisgyermekek is. Ez nem más, mint a mobiltelefon.

Különös, hogy amikor repülőgépre ülünk vagy a kórház intenzív osztályára lépünk, esetleg a pénzváltónál vagy bankfiókban állunk sorban, kikapcsoljuk telefonunkat (ha nem magunktól, hát azért, mert ránk szól a biztonsági őr). Ez azért szükséges, mert a telefon impulzusai megzavarhatják az érzékeny műszereket: lezuhanhat a repülő, leállhat a lélegeztető szerkezet, rossz árfolyamot számol a pénztárgép (ez utóbbi személyes tapasztalatom). Aggódunk ezekért az érzékeny műszerekért, de amikor szorosan a fejünkhöz emeljük a mobilt, akkor már hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy agyunk is egy csúcstechnológiás számítógép. Eszünkbe sem jut, hogy idegrostjainkban bioáramkörök futnak, és a sugárzás ezeket az impulzusokat is ugyanúgy megzavarja!

Egy kísérletet végeztek, melynek során patkányok ketrecére mobiltelefont akasztottak és azt naponta többször megcsörgették, szimulálva ezzel egy ember átlagos napi telefonálását. A tesztek igazolták, hogy az EMF hatására az állatok agyában daganatos elváltozások keletkeztek. Erre késlekedés nélkül reagált is a német egészségügy egyik illetékese, és határozottan kijelentette, hogy „mivel a patkányoknak rákot okoz a telefon, ezért hát ne engedjük őket telefonálni!” Ez a nyilatkozat akár még vicces is lehetne, ha nem tudnánk azt, hogy a legtöbb gyógyszert, kozmetikumot vagy élelmiszer-adalékot állatokon, esetleg éppen a patkányokon tesztelik, mielőtt emberi fogyasztását engedélyeznék.

Svéd kutatásokra támaszkodva az Osztrák Orvosi Kamara (Ö. Ä. K.) referense, dr. Gerd Oberfeld kijelentette, hogy „a mobiltelefonok sugárzásai visszafordíthatatlan károsodást okoznak a DNS-láncban, és az évek során a sok egyéb környezeti ártalommal együtt a szervezetben felhalmozódik, kumulálódik a hatásuk. Jelentős rizikótényezőt jelentenek az ismert tumorok kialakulásában. Éppen ezért különösen fontos, hogy a gyermekeket tiltani kell a mobilhasználattól!” Nem emlékszem, hogy olvastam volna erre utaló megjegyzést bármelyik típus használati utasításában, de lehet, hogy az apró betűs részre nem figyeltem eléggé. Bízom abban, hogy ezzel az írásommal elérem, hogy Ön is elgondolkozzon ezen a súlyos problémán.

Az első kép telefonálás előtti, a második pedig 15 perces telefonálás utáni hőtérkép

(Az első kép telefonálás előtti hőtérkép, a második pedig 15 perces telefonálás utáni hőtérkép.)

Kis László cikkének folytatását l. a Fittség.hu portálon:
http://fittseg.hu/index.php?page=hirek&id=15718

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com