Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 16. (ke) – Csongor,Joakim
Nagyvilág

Még hogy kutyasors?!

Pékségek osztrák és német ebeknek

Szegény osztrák kutyáknak ezután nem kell a csak nekik szánt kutyaeledelen tengődniük, mert azok a gazdik, akik megengedhetik maguknak, elvihetik a szeretett ebet a kutyapékségbe. Az első bécsi kutyapékség kínálatában tonhalas, sajtos vagy éppen májas kutyakeksz szerepel...

Bécsi kedvenceknek

 Manuela Knirsch, a Bunter Hund (tarka kutya) nevű kutyaeledel bolt tulajdonosa hetek óta el sem mozdul a tűzhelye mellől, hogy folyamatos legyen az utánpótlás a tonhalas, a sajtos vagy májas kutyakekszekből. A négylábúaknak való ínyencségek receptjét egy állatorvos közreműködésével dolgozta ki, és minden új „alkotást” a kutyái zsűriztek. Ők egyébként a májas kekszért élnek-halnak...

Manuela maga is megkóstolta az ebeknek kifejlesztett sajtos krékert és a tonhalas kekszet. „Egész jók, bár nekünk, embereknek egy kicsit kevés bennük a fűszer” – mondja.

A receptek kidolgozásakor nagy súlyt helyeztek az egészséges táplálkozásra, ráadásul a kekszeket olyan kutyák is fogyaszthatják, amelyek érzékenyek bizonyos élelmiszerekre. Manuela Knirsch ugyanis minden egyes darabnak pontosan ismeri az összetételét. A csinos zacskóba csomagolt, csillag alakú kekszek korántsem olcsók: 5 dekáért 2 eurót kérnek, még szerencse, hogy keverve, vegyesen is adják a különböző ízűeket!

(Forrás: Infovilág)

Friss ropi a németek ebeknek

Manuela nincs egyedül az ötletével, sőt, mondhatjuk, plagizál. Egy német kutyabarát pék ugyanis már régebben sütödét nyitott a négylábú házi kedvencek számára. A Wiesbadenben alapított kutyapékségben a régi, „bolti” zacskós keksz helyett frissen sült ropogtatnivaló várja a kutyákat – vagy inkább a gazdikat.

A vélhetően nem olcsó mulatság hamar kedveltté vált a város kutyatulajdonosainak körében. A házi készítésű ropogtatnivalók, kutyakekszek frissen kaphatók a Frankfurt melletti városban, ahol az egykori virágárus Janine Saraniti-Lagerin úgy döntött, hogy péknek áll, és mindenféle finomsággal halmozza el a négylábúakat. Az újdonságokat saját labrador kutyáján teszteli, az eb „mondja meg” Janine-nak, hogy melyik az igazán ízletes termék. Az üzlet beütött, sok külföldi is megáll Janine boltjánál, hogy valami finomsággal lepje meg otthon hagyott kedvencét. A pékségben az is vonzó, hogy ingyenes kóstolás várja azokat a vásárlókat, akik négylábú társukkal együtt érkeznek.

(Forrás: Blick.ch)

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com