Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 28. (csü) – Gedeon,Johanna,Hanna
Nagyvilág

„Zöld” notebook

Bambuszba burkolva

Hogyan kerül a tehénre nadrág – avagy megszületett a „zöld” noteszgép? A bambusznádba öltöztetett notebook bevezetésével az ASUS egyszerre hangsúlyozza a környezetvédelmi szempontból fenntartható információtechnológa iránti elkötelezettségét és vezető szerepét.

Az oekom minősítő intézet által 2007-ben a számítógép- és perifériagyártási ágazatban kiemelten környezetbarát társaságként elismert ASUS bemutatta Bambusz-sorozatú noteszgépeit. A bambusznád bevonatú termék életciklusának minden szakaszában zöldnek számít: a tervezésétől, a gyártásától kezdve a használatán keresztül egészen az esetleges újrahasznosításáig és hulladékként történő ártalmatlanításáig. A Bambusz notebook fejlesztése közben az ASUS munkatársai minden szinten bevetették a társaság 2002 óta felhalmozott környezetvédelmi szakértelmét. A vállalat – mielőtt még az elhasználódott elektromos és elektronikus berendezéseket szabályozó RoHS és WEEE direktívák érvénybe léptek – kezdeményezte a Green ASUS mozgalmat, valamint átfogó zöld termékkoncepciót alkalmazott.

Az ASUS Bambusz notebook azonnal felkelti a figyelmet kézműves remekre emlékeztető burkolatával. Az anyag tapintása, illata és a bambusz minimalizmusa az ASUS Bambusz notebookjának olyan lenyűgöző kisugárzást kölcsönöz, aminek a szintetikus anyagok és a hideg, személytelen fémek nyomába sem érnek. Használóinak a meghittség érzetét nyújtja: olyan, mint amikor ujjunkat végighúzzuk egy bútoron. Az érintőpadon található eredeti bambuszszálas minták az élő bambusz érintésének érzetét keltik.

Valóságos műalkotás

Bármely eredeti műalkotáshoz hasonlóan a Bambusz notebook – a saját, természetes mintázatának köszönhetően – egyedi, és ezt a hatást tovább emeli számos olyan kezelés, amely eltérő színeket vagy sajátos, lézerrel metszett mintákat hoz létre a bambusznáddal borított fedélen.

Az igen karcsú Bambusz notebook két változatban lesz kapható: az egyik 12,1 hüvelyk átlójú képernyővel, a súlya 1570 gramm, a másik 11,1 hüvelykes modell, amely csupán 1250 grammot nyom. Mindkettő belsejében Intel® Core™2 Duo processzor kapott helyet, és DDRII RAM memóriával vannak ellátva.

Az ASUS Bambusz – akárcsak a nemrég forgalomba hozott újgenerációs ASUS noteszgépek – szerfölött gazdaságosan bánnak energiával. A Super Hybrid Engine 35-70% mértékben képes meghosszabbítani az akkumulátor üzemidejét, miközben akár 23%-kal megnövelhető a rendszer teljesítménye.

Az ASUS nemzetközi elismerést vívott ki magának a biológiailag lebontható anyagok (mint például a termékeiben alkalmazott bőr) kutatásáért és lelkes használatáért. A bambusznád integrálására vonatkozó döntése nemcsak racionális, hanem szimbolikus jellegű is. Mivel a bambusz roppant nagy szakítószilárdsága több fémötvözettel is vetekszik, használata révén az ASUS Bambusz notebook fokozottan ellenálló.

(Forrás: Infovilág, szerk. Kulcsár László)

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com