Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 24. (sze) – György,Debóra
Nagyvilág

Bécsi Duna-sziget: szeptember 5–7.

Ingyen is nyereséges fesztivál

A zenerajongók mellett a sportok szerelmeseinek és kisgyermekes családoknak is szól a Duna-sziget Fesztivál, amelyet szeptember 5-7. között rendeznek meg Bécsben. A belépés ingyenes. Ausztria legnagyobb szabadtéri rendezvénye sok magyar számára is vonzó lehet.

Huszonötödik születésnapját ünnepli a bécsi Duna-sziget Fesztivál, amelyet az idén a foci Eb miatt június helyett szeptember 5-7. között rendeznek meg.

Koncertek 21 színpadon

A háromnapos fesztivál meglepetésvendége az UB40 lesz; az együttes szeptember 6-án lép fel a Wiener Städtische biztosítótársaság jóvoltából. Természetesen mindenki talál majd az ízlésének megfelelő koncertet a huszonegy színpad valamelyikén. Az örökzöldek, a western, az alternatív (Deichkind, Wombats, Bauchklang, Kreisky) és az elektronikus zene (Pete Tong, Tom Snow vs. Insulin Junkey) mellett olyan nagy kedvencek gondoskodnak majd a jó hangulatról, mint Shaggy, Gigi d'Agostino, az Opus, a Leningrad Cowboys vagy a Flying Pickets.

A világzenei színpadon San Francisco és a svájci Oberwallis vad keverékének lehetünk fültanúi Erika Stucky és a Roots of Communication jóvoltából, míg a Vienna Rai Orchestra és Otto Lechner klasszikus osztrák dallamokat ötvöz flamenco poppal, reggaevel, dzsesszel és francia sanzonokkal.

A sportolási lehetőségek között: strandröplabda, freestyle jet ski

Nem hiába látogatnak majd ki a Duna-szigetre a sport szerelmesei sem. Őket a számtalan sportolási lehetőség mellett látványos bemutatók, strandröplabda-bajnokság, mászófal és freestyle jet ski-bajnokság várja.

Akárcsak tavaly, az idén is különösen szívükön viselik a gyerekek szórakoztatását a szervezők. A piciket a bábszínház, arcfestés, barkácsszakkör és ugrálóvár mellett egy mini Práter és játéksátor várja számtalan ma divatos játékkal. A vállalkozó szellemű kisinasok saját kezűleg süthetnek kiflit vagy zsemlét az egyik pékség mestereinek segítségével. Ötvenedik születésnapjuk alkalmából a Duna-sziget Fesztiválon vendégeskednek a Hupikék Törpikék is.
Újdonság, hogy ez alkalommal elmarad a hagyományos szombat esti tűzijáték, mivel az óriási tömeg már veszélyeztetheti a rendezvény biztonságosságát. Ezentúl helyette júniusban tartanak majd nagy tűzijáték fesztivált.

Eldobható helyett visszaváltható poharak

A másik újítás, hogy a fesztiválon már nem lesznek eldobható poharak, helyette a foci Eb-n már bevált pohárvisszaváltós rendszert használják majd. Egy pohár betéti díja 1 euró lesz, a poharakat 15 helyen lehet visszaváltani.

Az 1984 óta megrendezett, a nézők számára ingyenes szabadtéri fesztivál egyébként korántsem veszteséges: a hatmillió eurós (1,4 milliárd forint) kiadási oldallal szemben 40 millió euró (9,6 milliárd forint) közvetett bevétel áll.

(Forrás: Infovilág, szerk. Kulcsár László, eredeti forrás: ComPRess)

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com