Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Nagyvilág

Veszélyes dolog gyógyszert
rendelni az Interneten

Szakértők szerint az Interneten vásárolt étvágycsökkentő hatású gyógyszerek veszélyt, sőt akár halálos fenyegetést is jelenthetnek az emberekre. Legalábbis erről tanúskodnak a narkotikumok ellenőrzésével foglalkozó nemzetközi szervezet (INCB) által gyűjtött adatok.

Az ENSZ fennhatósága alatt működő szervezet azt a jelenséget vizsgálta, hogy egyre több, fogyni kívánó nő vásárol ilyen hatású gyógyszereket az Interneten. A figyelmeztetés különös hangsúlyt kapott, miután Anna Carolina Reston, anorexiában szenvedő 21 éves brazil divatmodell meghalt egy Interneten vásárolt gyógyszer szedése következtében. Feltételezik, hogy a hölgy ezeket a pirulákat fogyás és fájdalomcsillapítás céljából szedte, írja a MIGnews.com orosz hírportál.

Az INCB felhívja a kormányok figyelmét, hogy próbálják fokozottabban ellenőrizni a gyógyszerek jogellenes kereskedelmét az Interneten, és indítsanak felvilágosító kampányokat, tájékoztatva az embereket arról, milyen veszélyekkel jár a gyógyszerek helytelen szedése. Elsősorban a fájdalomcsillapító és nyugtató szerekről van szó.

A nemzetközi szervezet közleményében hangsúlyozza, hogy az említett gyógyszerek értékesítése már most meghaladja a heroin, a kokain és az Extasy kereskedelmi forgalmának az értékét.

Egyre nagyobb nyugtalanságra ad okot az a tény, hogy az internetes gyógyszerkereskedelmet gyakorlatilag semmilyen módon nem szabályozzák és ellenőrzik. Egy nemrégiben végzett kutatás kimutatta, hogy az internetes patikák mintegy 90%-a semmilyen receptet nem kér; egyszerűen eladja megrendelőinek azokat a gyógyszereket is, amelyeket egyébként a gyógyszertárakban csakis orvosi vényre lehetne megvásárolni.

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com