Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 18. (csü) – Andrea,Ilma
Nagyvilág

Több mint 28 ezer 100 évesnél idősebb japán

A japán egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint a 100 évesnél idősebb japán állampolgárok száma átlépte a 28 ezret. Ezt a hírt annak kapcsán tették közzé, hogy Japánban az idén is, immár hagyományosan szeptember 18-án ünnepelték meg az idősek napját.

Mint az AMI-TASZSZ orosz hírügynökség jelentette, szeptember végéig várhatóan 28 395 japán lakos lépte túl a százéves életkort. Japánban a legtöbb idős nő, arányuk 85,4%. A legidősebb japán nő Yone Minagawa, aki Fukuoka tartományban, Fukuti városában él, és már betöltötte a 113. életévét. A férfiak között Tomodzi Tanabe vezeti a listát, ő Mijadzaki tartomány Mijakonodzio városában él, és szeptember 18-án ünnepelte a 111. születésnapját.

A hivatalos statisztika szerint a legtöbb idős ember Japán déli tartományában, Okinawán található. Ott a 100 évesnél idősebb emberek aránya minden 100 ezer lakosra számítva 54.

A Japán Egészségügyi Minisztérium emlékeztet arra, hogy a százévesnél korosabb idős emberek száma folyamatosan nőtt az elmúlt 36 év során. Míg 1963-ban a szigetországban csak 153, százévesnél idősebb ember élt, 1981-ben a számuk már elérte az ezret, 1998-ban pedig már tízezren voltak.

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 európai 2008-01-30 13:14:53
 
Andreának segitenék a válaszban:

Amig a magyar átlagnak 25 ezer antioxidáns szintje van,és ezzel él betegesen átlag 68 évet,addig a japánok átlag 82 évet élnek.mivel az antioxidáns szintük átlag 45 ezer.
Ez azért lehetséges ,mert antioxidánsban gazdag az étrendjük.
Ahoz hogy valaki kihasználja a testének teljes kapacitását,ami genetikailag 120 év egészségben,ahoz a sejtjeit kell megvédenie az oxidációs folyamattól.a sejtünket,nap mint nap többféle képpen éri sejtkárosodás,ezt elekrülni nem lehet,csak kivédeni ,lassitani és regenerálni.
Erre a védelemre az antioxidánsok képesek .Ezek lassitják le az oxidácós folyamatot,és regenerálják a már károsodott sejteket.
Persze erről oldalakat lehetne irni, de ebbe most nem mennék bele.
Minden embernek van egy bizonyos antioxidáns szintje,amit a saját szervezete állit elő és táplálék útján viszi be.
Viszont addig amig nem tudjuk hogy mennyi van bennünk,addig nem tudhatjuk meg hogy elegendő e ahoz hogy tovább maradhassunk életben az egészség megőrzése által.Vagyis érdemes rendszeresen megmérni a szintet.
Ez ma már lehetséges, fájdalom mentesen,percek alatt.
további info: atrance@citromail.hu
#1 Kuzma Andrea 2007-05-07 10:31:56
 
Kevesebb gyogyszert hasznalnak, ill.nem hasznalnak e videken? Vagy etkezesi szokasaik masok, mint egyeb teruleteken? Megis minek koszonhetik hosszu eletuk titkat?

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com