Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Itthon

A Természetes Gyógymódok Egyesületről

Akkreditált felnőttképzés és tanácsadás

A Természetes Gyógymódok Egyesület holisztikus képzést kínál. Az a cél, hogy a tanulást választó felnőtt diákok tudatosan törekedjenek önismeretük fejlesztésére, a testi-lelki harmónia elérésére, és tudásukkal képessé váljanak az egészség megőrzésére és helyreállítására.

2/2. oldal

A képzési idő 3 év (6 szemeszter), ez szemeszterenként 8 oktatási hétvégét és egy hétvége vizsgaidőszakot jelent. Minden hallgató a 3 éves képzés során 1 hetes nyári önismereti táborban vesz részt, ahol a gyakorlati tudását mélyítheti el.

A képzés 960 elméleti és gyakorlati órából áll. A tudásanyag elsajátításához és begyakorlásához minden hallgatónak ezen kívül kb. 900 óra egyéni, otthoni felkészülést kell teljesítenie.

Az oktatók között olyan ismert orvosok és természetgyógyászok találhatók, mint például prof. dr. Sebestény Tamás, dr. Greskó Mariann, dr. Tóthmartinez Adrienne, Váradi Tibor, dr. Molnár László, Bokrossy Zoltán, Szabó Csaba, dr. Földes László, Balla János, dr. Fórizs Éva, Rabi Edit, Bokor Katalin, Páger István, Kis Ernő, Mörk László és mások.

A képzés díja: 95.000 Ft szemeszterenként. Együttesen jelentkező családtagoknak 50%-os kedvezményt biztosítanak. A jelentkezési határidő a szeptemberben induló évfolyamra: 2009. július 3.

Az egyesület honlapjáról a jelentkezési lap letölthető.

Magyar népi gyógyász képzés

A magyar népi gyógyászat – magyar népi műveltség elnevezésű program ugyancsak akkreditált felnőttképzés. Mottója: „Az ember három világban él egyszerre (test, lélek, szellem), minden gyógyító hagyomány célja, hogy békévé oldja e világok harcát. Belesimulni a tájba, melyben élek, a sorsba, melyet élek, és a népbe, melyért élek, ez maga a béke, az Egész-ség.”

E képzés célja nem a megszokott természetgyógyász képzés, hanem az, hogy a „hajdani nagymamák” mintájára családon belül vagy kisebb közösségekben gyógyítani tudó, biztos tapasztalati tudással rendelkező, teljességben gondolkodó embereket neveljenek.

Nagy hangsúlyt kap az egészség megőrzése, a hagyományos táplálkozás, a gyógyszermentes gyógyítás és az életmódon alapuló betegségmegelőzés (pl. néptánc, kerti munka). A képzés abban is eltér a megszokottól, hogy a „padban ülős” ismeretszerzést nagyon sok gyakorlat, egymáson végzett tapasztalatszerzés egészíti ki, hiszen a megszerzett tudás csak így vihető át a mindennapokba. A hallgatókat bevonják a kutatásokba és a gyűjtőmunkába, mert a hatalmas és mindmáig csak részleteiben feldogozott magyar népi gyógyító hagyomány még hihetetlen kincseket rejteget az emberiség számára.

Fontosnak tartják a magyar népi kultúra mint egységes világszemléleti rendszer (egész-ség) megismerését és alkalmazását. A hallgatók belekóstolnak a hagyományos magyar népi játékokba és küzdősportokba, a néptáncba, megtanulják népművészetünk, népmeséink értelmezését.

A magyar népi gyógyászat – magyar népi műveltség akkreditált felnőttképzési program képzési ideje 1 év, ez 2 szemeszterből áll, szemeszterenként 10 oktatási hétvégével és egyhetes nyári gyakorlati táborral, ahol hallgatók elmélyítik a gyakorlati tudásukat. Mindez összesen 400 óra elméletet és gyakorlatot jelent. A képzés helyszínei: Budapest és Hajdúszoboszló.

A képzés végén a hallgatók magyar népi gyógyító oklevelet kapnak. A jelentkezés feltétele a 18. életév betöltése. A képzés díja: 110.000 Ft szemeszterenként. Jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésre: 2009. július 3. Az egyesület honlapjáról a jelentkezési lap letölthető.

További információk a Természetes Gyógymódok Egyesület honlapján.

(x)

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com