Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 23. (ke) – Béla
Itthon

Az idén pólóban

Lánchídi séta a mellrák ellen

A mellrák elleni küzdelem jegyében október 5-én hetedik alkalommal rendezi meg az Egészség Hídja Összefogás a Lánchídi sétát és Rózsaszín Egészségnapot. Az immár hagyományossá vált rendezvényre várják az érintetteket és a támogatókat.

Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja, ennek lett a jelképe hazánkban a minden évben megrendezett Lánchídi séta és Rózsaszín Egészségnap. A programhoz évről évre egyre több közéleti és civil hölgy csatlakozik, akikre most már a rákellenes harc úttörőiként tekinthetünk. Ők azok, akik ezen a napon szimbolikus sétát tesznek együtt a rák elleni összefogás jegyében. Az idén október 5-én, vasárnap a Roosevelt téren, a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Magyar Tudományos Akadémia előtt és a környező utcákban reggel 10 órától várják a családokat és az érdeklődőket egész napos egészségügyi és szórakoztató programok. Az MTA Székházában tudományos konferenciát rendeznek, este pedig a hagyományos Lánchídi Sétát követően a Zagar együttes koncertje zárja az eseményt.

Az idén póló

Az Egészség Hídja Összefogás egyesület 2006-tól kezdve minden évben új ötlettel jelentkezett az adománygyűjtés területén.

Először a rózsaszín karkötőkkel lépett színre, majd Sütő Enikő és Oroszlán Szonja közreműködésével a világhírű Tőrös Károly streching edző készített egészségmegőrző torna DVD-t. Most, 2008 őszén az Összefogás Póló az adománygyűjtés egyik eszköze.

Bizonyára mindenki látott már olyan pólót, amelyen társadalmilag fontos üzenet szerepelt. Az egyesületet az Összefogás Póló elkészítésében az az elv vezérelte, hogy olyan jól hordható, csinos, divatos ruhadarabot alkosson meg, amely bekerülhet minden nő hétköznapi ruhatárába, hiszen nem agresszív módon, direkt formában közvetíti az üzenetet. Ezért született az a döntés, hogy a Moholy-Nagy Egyetemmel közösen pályázatot írtak ki a hallgatók között az Összefogás Póló megtervezésére. A pályázatot Havancsák Teréz másodéves hallgató nyerte meg. Az általa készített terv: egy nagyon egyszerű pólón, a mellmagasságban elhelyezett 20 cm-es cipzár, amelynek a végébe belefűzte az összefogás szalagját.

A szervezők remélik, hogy ezzel a kezdeményezéssel minél több nőhöz jut el az üzenet: törődjön az egészségével, ne feledkezzen meg a szűrésről, mert az időben felismert mellrák több mint 90%-os hatékonysággal gyógyítható. Az egészség tehát rajtunk múlik.

Az egyesületről

Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület 2006-ban alakult azzal a céllal, hogy a 2002 óta működő Az Egészség Hídja Összefogás szervezett formában folytassa tevékenységét a mellrák elleni küzdelemben. Az egyesület tagjai a legjelentősebb rákellenes civil és orvos-szakmai szervezetek, amelyek mellett magánszemélyek is részt vesznek a működtetésben. Az alapító tagokkal szoros együttműködésben az Egyesület elengedhetetlen támogatói a nagyvállalatok, az egészségügyben dolgozók és a kormányzati szféra.

Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület legfontosabb célja az emlőrákos megbetegedések halálozási arányának csökkentése és a korai felismerés minden lehetséges eszközzel való elősegítése. A korszerű szűréshez és kezeléshez szükséges feltételek itthon is rendelkezésre állnak, ám a korai felismerés feltételét jelentő szűrésre szóló felhívást még nem veszik elég komolyan a veszélyeztetett korú hölgyek. Ezen túlmenően fontos cél az egészséges életmód népszerűsítése és – az egészség megőrzése révén – a kockázati tényezők radikális csökkentése. Az Egyesület minden évben az egész társadalom figyelmét felhívó sétát szervez a Lánchídon, illetve több vidéki városban is.

A Rózsaszín Egészségnap programjából:

Szabadtéri színpad – az MTA előtt 10-től délután 5-ig:
Supernova Majorett Együttes, Kincső Néptánc együttes és a Viráglányok, Apacuka Együttes (gyermekkoncert), Kogenda akrobata show és a Baross Imre Artista Iskola fellépése, Kungfu bemutató, Mediball Egyesület bemutatója, Celebrate Együttes, Nike dance előadás, ír tánc, Jump style előadás, Erica C: tánc-show, Bíró Ica relaxációs tornabemutatója (ingyenes óra/tanácsadás), Szamba show capoiera a Drumstars zenei kíséretével, Fekete Linda és a Rio Brazil a Drumstars közreműködésével, Cheerleader show, Geszler Dorottya pilates bemutatója (16:30-tól ingyenes óra).

17 órától:
Makoonga Latin Jazz Fusion, Kovácsovis Fruzsina koncertje, Kováts Gergely Csanád, Black Time tánccsoport, Artistry Dance

18 és 20 óra között:
Pál Tamás, Groovehouse, Csézy, Balássy Betti és Varga Feri, Torres Dani, Pflum Orsi
20 óra: Lánchídi séta
21 óra: Zagar koncert

(Forrás: www.egeszseghid.hu)

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com