Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Itthon

Május 25-én a Margitszigeten

Fuss a fényben – fogyatékkal élőknek

2008-ban ötödik alkalommal rendezik meg a Fuss a Fényben Deloitte Futógálát a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. Az idei rendezvény fővédnöke Habsburg Eilika, további támogatói Németh Lajos és Novák Péter. A futógálára május 25-én, vasárnap kerül sor a Margitszigeten.

A rendezvény szervezői ezúttal a Helios Mozgásakadémia Egyesület, a Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, valamint a Multeam Rendezvényügynökség Kft.

A futógála minden évben megrendezett, félnapos rendezvény, melyen átlagosan 500-600 fő vesz részt. Ebből kb. 200-250 fő a vakok és egyéb fogyatékkal élők létszáma, és 300 fő a látó segítő, szimpatizáns, Waldorf-iskolás. Idén a szervezők bővíteni szeretnék a fogyatékkal élők körét, így reményei szerint közel 1000 főt látogat majd ki a szigetre.

Részletes program

Időpont:
   
2008. május 25-én délelőtt 9-14 óra között
Helyszín:
   Margitszigeti Atlétikai Centrum
Versenyszámok:
   10:00 óra: Az 5,2 km-es táv rajtja
   11:30 óra: 4x400 m-es vegyes csapatok váltófutása
Egyéb programok:
   Fellép a Rolldance kerekesszékes tánccsoport
   Ability Park
   Játékos Bothmer-gimnasztika
   Mászófal
   Információs sátrak, pavilonok

Emellett sok egyéb fellépő és színes program várja az érdeklődőket. A szervezők reményei szerint lesz tandembiciklizés, esetleg csörgőlabda, valamint meghívtak még siket pantomimeseket, látássérült énekeseket is.

Az országos szintű sportrekreációs programmal a szabadidős sportokat, a mozgást és az egészséges életmódot szeretnék népszerűsíteni a fogyatékkal élők körében. A cél többszörös: hagyományt teremteni egy olyan rendezvénnyel, mely egyedülálló Magyarországon. Nemcsak épek és sérültek sportolnak itt együtt, hanem a fogyatékkal élők is jobban megismerik egymást. Ezzel a civil kezdeményezéssel a szervezők szeretnének példát mutatni, hogy létezik szabadidős fogyatékos sport, és erre a nagyobb nyilvánosság is felfigyelhet.

A rendezvény kapcsán tucatnyi hazai, a mozgás, a sport és a fogyatékosok területén működő szervezettel vették fel a kapcsolatot, valamint kapcsolatban állnak az ország számos Waldorf-iskolájával.

A futógála fő programja az 5,2 km-es táv közös lefutása, illetve lesz 4x400 m-es váltófutás épek és fogyatékkal élők közös csapataival. Többféle kategóriában hirdetnek majd eredményt, így a fogyatékkal élőknek (látássérült, siket, mozgáskorlátozott), valamint lesz külön női és férfi, életkor szerinti díjazás.

Az előző futógálák mindegyike a sajtó és a fogyatékkal élők számára egyaránt színvonalas, sikeres és jövőbe mutató eseménnyé vált. Megmutatták, hogy a fogyatékosok ugyanolyan emberek, mint a többi, ugyanúgy tudnak sportolni, küzdeni és örülni. Megmutatták, hogy a fogyatékosságot nem elrejteni és sajnálni kell.

A Fuss a Fényben Deloitte Futógála mögött hatodik éve végzett, heti rendszerességű gimnasztika- és futásedzés, valamint egyhetes nyári táborozás áll, melyen összességében közel 100 fő látássérült vett részt.

A projekt célkitűzése, hogy egyre több látássérültet és fogyatékkal élőt vonjanak be sportrekreációs és egészségmegőrző mozgalmunkba, ezzel segítve társadalmi integrációjukat. Szeretnék elősegíteni a társadalmi előítéletek megszüntetését, az igazi esélyegyenlőséget és a szabad életet. A projektet nyilvánossá szeretnék tenni megfelelő fórumok (hírlevél, weboldal) megteremtésével, mert úgy gondolják, hogy az információhoz, a szabad gondolatok áramlásához és lehetőségeik megismeréséhez a fogyatékkal élőknek alapvető joguk van.

Nevezés a futó versenyszámokra

A futó versenyszámokra május 23-áig kedvezményesen lehet előnevezni a Fuss a fényben Deloitte Futógála honlapján, a www.fussafenyben.hu oldalon. Részletek a Nevezés menüpont alatt. Rajz- és kisplasztika pályázaton is részt lehet venni, részletek a honlap Pályázat menüpontja alatt.

(Forrás és további információ: Sárközy Ágota, Helios Mozgásakadémia Egyesület)

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com