Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Homeopátia

Fórum az egészségügyieknek

Barangolások homeopátiával

Egészségügyi dolgozóknak rendeznek fórumot április 2-án a homeopátiáról. Az előadások célja, hogy bemutassák, hogyan egészíthetik ki homeopátiával a hagyományos orvosi ellátást, milyen esetekben érdemes azt önállóan alkalmazni, hol vannak a határai. Még lehet jelentkezni!

2/2. oldal

A rendezvénnyel kapcsolatosan további információkkal a MOTESZ Szervezési Osztálya készséggel áll rendelkezésre. (Tel.: 312-3807, e-mail: info@motesz.hu).

Jelentkezni a helyszínen is lehet, a részvételi szándékot a következő címen is jelezhetik: sebo.zsuzsa@t-online.hu

A terem korlátozott befogadóképessége miatt a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadják el.

Dr. Sebő Zsuzsanna
a fórum levezető elnöke és tudományos főszervezője

Ízelítő az előadásokból:

Dr. Jónás Eszter: A homeopátia története, alapelvei
Az előadásból megtudhatjuk, hogy a homeopátia egy alig több mint 200 éves európai eredetű gyógymód. Nemcsak a homeopátia nemzetközi fejlődését, hanem magyarországi történetét is megismerhetjük. A rövid történeti összefoglaló után a homeopátia három alapelvével ismerkedhetünk meg. Az első és legfontosabb a hasonlósági szabály, a második a potenciálás, a homeopátiás gyógyszerek speciális előállítási módja, a harmadik pedig a gyógyszervizsgálat, amelynek során gyarapodik a homeopátiás gyógyszerkészletünk.

Dr. Sasvári Ferenc: Lázas, hurutos betegségek homeopátiás kezelési lehetőségei
Az előadásból kiderül, hogy a lázas, hurutos betegeknél a tünetek sokféleségének megfelelően és a gyulladás különböző stádiumaihoz igazítva hogyan támogathatjuk szervezetünket különböző homeopátiás szerekkel. Az előadó ismerteti, miként, mivel lehet helyettesíteni a hagyományos orrcseppeket (elkerülve azok orrnyálkahártyát károsító hatását), lázcsillapítókat a szervezetet támogató homeopátiás készítményekkel, megelőzve az elnyomásból származó esetleges szövődményeket.

Dr. Tóth János: Várandósság, szülés, szoptatás időszakának támogatása homeopátiával
A terhesség és a szoptatás alatti panaszok kezelése során speciális szempont a gyógyszerek teratogén és toxikus hatása. Ez kiküszöbölhető homeopátiás gyógyszerek adásával, alkalmazhatók önállóan vagy a protokoll szerinti gyógykezelés kiegészítéseként. Az előadás bemutatja néhány terhességi panasz homeopátiás gyógyítását, a szülés során és a lactatio elősegítésére használható homeopátiás terápiát.

Dr. Farkas Orsolya: Schüssler sók a homeopátiás gyakorlatban
Az előadás során röviden összefoglaljuk a homeopátiás Schüssler-féle terápiás rendszer történetét. Külön kiemeljük, hogy milyen akut, illetve krónikus betegségek kezelésénél érdemes Schüssler sókra gondolni. Az előadás végén röviden összefoglaljuk a Schüssler-féle terápiás rendszer speciális eszközét, az arcdiagnosztikát, illetve az arcdiagnosztika szerepét a megfelelő szer kiválasztásában.

Dr. Molnár Mariann: Mit tehet a homeopátia az allergiás betegekért?
Betekintést kapunk, hogy a homeopátia milyen sokrétű eszköztárral rendelkezik az allergiás betegek segítésére. A komplex (többféle hatóanyagot is tartalmazó) homeopátiás gyógyszerek használata szinte semmi elmélyülést nem igényel, az akut tünetek enyhítésére mégis hatékony lehet, míg a másik póluson a klasszikus homeopátiás alkati kezelés az allergiás-atópiás szervezet áthangolását célozza meg, és a gyógyítótól nagy szakmai felkészültséget, betegtől, orvostól egyaránt sok ráfordított időt, valamint türelmet igényel. Fontos, hogy nem csak a tünetek enyhítésére, valódi gyógyulásra is van esély.

Dr. Dénes Ágnes: Sérülések és a perioperatív időszak támogatása homeopátiával
Homeopátiával nem csupán kiegészíthetjük a sebészeti terápiát, hanem eredményesebbé is tehetjük azt. A sérült vagy műtött beteg gyors felépülését a sebész a szaktudásával, a jól vezetett homeopátiás profilaxis és terápia pedig a szervezet regenerációs mechanizmusait támogatva segíti. Az előadás olyan, azonnal használható szereket mutat be, amelyekkel a klasszikus gyógyító ezt a synergizmust megtapasztalhatja.

Dr. Kürti Katalin: Gyermekkori viselkedészavarok homeopátiás kezelési lehetőségei
Az egyre több gyermeknél jelentkező, viselkedéssel és magatartással kapcsolatos problémák kezelésére ajánlunk homeopátiás segítséget. A testi-lelki sajátosságok feltérképezését követően felírt homeopátiás szerek új távlatokat nyitnak e problémák kezelésében. Önálló terápiaként vagy pszichológussal, nevelési tanácsadóval és természetesen elsősorban a szülőkkel együttműködve mellékhatásoktól mentes, hozzászokást, gyógyszerfüggőséget nem okozó segítséget nyújthatunk. A homeopátiás szerek a panaszok megszűntével könnyen elhagyhatók.

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 keldianna 2009-05-18 21:08:19
 
Tisztelt Orvosok! Kérem segítsenek a siketelen inszemináción és lombikon átesett nők figyelmét felhívni arra ,hogy léteznek homeopátiás szerek ,amik segítségével természetes úton is teherbe eshetnek ,ha már a mestersébes beültetés nem járt sikerrel.!Minden meddőségi orvosnak legyen az a célja, hogy a nők teherbe essenek,és ne a meddőségi kórházba járkáljanak évekig sikertelenül,és több száz ezreket kidobálva értelmetlenül! Köszönöm:Kelemen Diána Martfűről.(Sikertelen inszemes és lombikos nő.)

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com