Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Test-lélek-szellem

Majorné Nyulász Krisztina:

Győzzük le a félelmeinket virágokkal!

A Bach-terápia néven ismertté vált gyógymódot dr. Edward Bach angol orvos dolgozta ki az 1930-as években, és azon alapul, hogy egyes virágok energiarezgései gyógyító hatással vannak a lelki és pszichés állapotra. Eszenciái segítenek visszaállítani a felborult lelki harmóniát.

„Magatoktól szenvedtek”

A Bach virágterápia szelíd gyógymód, amely a testet rezgések által egészségre hangolja. Kifejlesztője nyugati orvoslást tanult és sebészként praktizált. A nyugati orvoslás szabályi szerint a bélrendszeri problémákra kifejlesztett, úgynevezett bélnozódái tették híressé nevét.

Kutatásai alatt rájött, hogy bizonyos lelkiállapotok jellemző tüneteket jelenítenek meg az embereken, és ezek orvoslására állította össze növényekből álló virágeszenciáit.

Alapgondolata: „Magatoktól szenvedtek”, vagyis az embert saját életéhez való hozzáállása teszi beteggé. Szerinte, ha folyamatosan figyelünk arra, hogy a dolgokat jó oldalról közelítsük meg, vagy időben megváltoztatjuk a gondolkodásunkat, elkerülhetők a testi betegségek.

Egészségre, derűre hangolva

Bach virágeszenciái segítik szervezetünket az egészség megőrzésében. Megfigyelése szerint érzelmi állapotunk, például a türelmetlenség, a féltékenység, a düh, az irigység, a félelem befolyásolja egészségünket, és virágeszenciáival képesek leszünk legyőzni a félelmet, a szorongást, a féltékenységet, a dühöt.

Ez a szelíd gyógymód hozzásegít a krónikus betegségekből való mielőbbi gyógyuláshoz. Gyerekeknél kitűnően alkalmazható például tanulási nehézségeknél vagy ágybavizelésnél.

Napjaink nagy problémája az allergia, e betegség tünetei nagyon megkeserítik sokak életét. A Bach doktor által kifejlesztett virágeszenciák jelentősen enyhítik a betegek tüneteit.

Összefoglalva: a 38 virágeszencia és az azokból egyénre szabott, személyesen összeállított elixír hatása az emberre olyan, mint ha egy rég lehangolódott hangszert újra a tiszta hangokra hangolnánk. A lehangolódott hangszer az ember, a hangoló a virágeszencia, és a kettő kapcsolatából megszületik az egészséges, derűs, nyugodt ember.

Majorné Nyulász Krisztina
Bach-virágterapeuta
kriszti@mikroezust.hu
Életmód-tanácsadó

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com