Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Test-lélek-szellem

Gyógyító hangok, rezgések

Az ősi hangmasszázs ereje

Barátnőmmel kávézgattunk, amikor megjegyezte: nagyon feszültnek látszol, miért nem mész el egy hangmasszázsra? Nagyon sokféle masszázst ismerek, próbáltam is, de hangmasszázst még soha. Itt az ideje, hogy kipróbáljam, válaszoltam, és úgy is tettem. Nem bántam meg a döntésemet.

3/2. oldal

Boldogságérzet árad szét bennünk, energetikailag töltődünk, és a többszöri kezelések hatására erősödik többek között az immunrendszerünk, javul a koncentrálóképesség, a kreativitás, a kiegyensúlyozottság.

A harmadik kapcsolódási pont a belső, figyelő, a felsőbb énünkkel való kapcsolat kialakításának lehetősége a hangmasszázzsal. Ennek segítségével kiterjeszthetjük a kapott hatásokat, harmonikus rezgéseket – például az aurába. Ennek megéléséhez természetesen az egyszerű ellazuláson kívül szükséges a tudatos jelenlét, az önfejlesztés is.

A hangmasszázs, hangterápia hatásai:

  • a stressz okozta feszült állapotok oldódása
  • a légzés javulása, elmélyülése
  • az immunrendszer felerősödése, öngyógyító folyamatok beindulása
  • az energiablokkok oldódása
  • a nyak, a váll, a hát, a deréktáji izomfájdalmak enyhülése, megszűnése
  • a fejfájás, alvászavarok elmúlása
  • az emésztés szabályozása, alhasi görcsök oldódása
  • a keringési zavarok, magas vérnyomás helyreállítása
  • a tanulási nehézség leküzdése, a koncentráció, a motiváció javulása
  • a viselkedés harmonizálása

A hangtálak felhasználási területei

A hangtálak célzott felhasználása a mindennapokban fantasztikus lehetőség. A legkisebb feszültség oldásától a célzott fájdalom enyhítésén keresztül a különböző eredetű idegkimerültségek kezelésében is hasznos segítség. (Például izomfeszültségnél, altesti panaszoknál, elalvási zavaroknál.) Kiválóan hat otthonunk harmonizálásától az egyéni, családi, baráti körben történő segítségnyújtásig, valamint terápiás kiegészítő kezelésként.

A hangterápiát természetesen csak azok jogosultak terápiás céllal kezelésként alkalmazni, akik a különböző szakterületeken elvárható egyéb szakmai feltételeknek is megfelelnek. Ilyenek például a gyógymasszőrök, a pszichoterapeuták, a gyermekekkel foglalkozó fejlesztő szakemberek, a fizioterapeuták, az alternatív masszázs- és mozgásterapeuták, emellett bábaasszonyok szülést előkészítő munkájánál is hasznosan lehet alkalmazni.

Wellness és kozmetika: a hangmasszázs ellazulási és egészségmegtartó módszerként is kiválóan alkalmas. A belső nyugalom, az öntudatosság és az egészség lényegesen meghatározza egy ember kisugárzását. A hangmasszázs jó közérzetet és szépséget biztosít, amely belülről árad.

Masszázs és gyógytorna: a hangmasszázs alkalmazása heveny testi problémák esetében is lehetséges. A blokkok tudatosan észlelhetők, és az összefüggések, amelyek ezeket a tüneteket okozták, felismerhetők. A páciensek nagyon kellemesnek és gyengédnek érzik a hangmasszázst. Mozgásszervi betegeknél például a nyak és a váll területének feszes izomzata a rezgések hatására ellazul, a szervek és szövetek vérellátása javul. Az ellazuláskor a pácienssel folytatott beszélgetés oldott, nyílt és együttműködő légkört teremthet, ami szintén segíti a gyógyulást.

Fájdalomcsillapítás: a masszázs támogatja a gyógykezeléseket is, például migrén, emésztési zavarok, altesti görcsök, porckorong- és ízületi problémák, keringési zavarok, magas vérnyomás esetében.

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 bagira09 2009-12-15 16:07:42
 
Természetes! Hiszen minden REZGÉS! Ezért nagyon hasznos psychés borderline-osoknál a táltosdob mély, megnyugtató hangja! Kár, hogy bizonyos egyházi körök - néhány "pénzcsináló kókler" miatt - ellenzik, elítélik...A Táltos-Sámán kultúrkört összekeverik a "sátánizmussal"...Kár...
#1 nömmix 2009-09-04 14:48:12
 
Már a cikk egyes részeinek olvasása is harmonizál: a zöngés hangok, és nyugalom...stb szavak. Pl kíváncsi lennék, ha a következő bekezdést hangosan elolvassa egy beteg ember, rendszeresen, hogyan hat rá: "A hangmasszázs ellazulási és egészségmegtartó módszerként is kiválóan alkalmas. A belső nyugalom, az öntudatosság és az egészség lényegesen meghatározza egy ember kisugárzását. A hangmasszázs jó közérzetet és szépséget biztosít, amely belülről árad."
Köszönöm, nekem nagyon tetszik tartalmilag és ebben a vonatkozásban is a cikk!!
Andrea

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com