Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 27. (szo) – Zita,Mariann
Egész-ség

Aranyosi Ervin:

Nevessük magunkat egészségesre!

Ugye megfigyelte már, hogy a kiegyensúlyozott, vidám emberek ritkábban betegszenek meg, s ha mégis, akkor hamarabb gyógyulnak? Ez nem véletlen, mert a jóízű nevetés valóban gyógyír testnek és léleknek. Ha másképp nem megy, hát tanuljunk meg hahotázni – hirdeti új tanácsadónk.

Nevessük magunkat egészségesre!Az utóbbi évtizedekben végzett tudományos kutatások alapján még a kutatóorvosok is elismerik, hogy a nevetés pozitív hatással van az egészségre. Ellensúlyozni képes például a korunk népbetegségének számító stresszt, ami jelentősen hozzájárul a komoly szív-érrendszeri, idegrendszeri, légzőszervi, emésztőrendszeri, hormonális és nemi működéssel kapcsolatos panaszok és betegségek kialakulásához. A kacagás növeli ellenálló képességünket, jótékonyan hat immunrendszerünkre.

A kisgyerek még nem veszi komolyan magát, a világot

Az emberek hétköznapjaiban a nevetés gyakorisága az utóbbi évtizedekben jelentősen csökkent, mint az szerte a világon végzett különböző felmérésekből kiderül – pedig az életszínvonal szemmel láthatóan növekedett. Egyedül a kisgyermekek azok, akik még szívesen nevetnek. Szerencsére ők nem veszik túl komolyan saját magukat és a körülöttük zajló világot. Azután mi felnőttek „megneveljük” őket, és lassan ők is elveszítik „humorérzéküket”.

Érdekes, hogy amíg a kisgyermekek napjában akár 300-400 alkalommal is elnevetik magukat, addig mi, felnőttek jó, ha 15-20-szor nevetünk naponta. Pedig a picik nem azért nevetnek olyan sokszor, mert annyira jó a humorérzékük, hanem egyszerűen jólesik nekik, örömet szerez, ezért hívjuk kacagásukat önfeledt nevetésnek. Ugyanez ráférne a felnőttekre is, de mit mond a legtöbb szülő kamasz gyermekének? Azt, hogy: Komolyodj már meg, fiam! Így aztán életünkben csökken a nevetéssel töltött idő.

Mivel az évek folyamán felhalmozott nevetés-elmaradásunkat a hétköznapokban nem egykönnyen tudjuk pótolni, egy figyelemreméltó lehetőségre szeretném felhívni a figyelmet. Néhány évvel ezelőtt Indiában dr. Madan Kataria orvos kidolgozta a spontán nevetés módszerét, amit elnevezett Laughter Yoga-nak, magyarul Hahota jógának vagy nevető jógának.

A pozitív energiák felszabadítása

A Hahota jóga a Hasya jóga légzőgyakorlataira épül, amit nevetést kiváltó, fokozó, játékos gyakorlatokkal elegyített, majd szerte a világon folyamatosan terjeszteni kezdte. Magyarországra az Agykontroll alapítvány segítségével került, Magyarországi vezetője Domján Ferenc.

A Nemzetközi Hahota Klubhálózat célja minél több emberhez eljuttatni a nevetés örömét, javítani az egészségüket, pozitív energiák felszabadításával jobbítani az életkörülményeiket, és emellett kiemelt cél a vidám összefogás a világbéke megteremtéséért.

2010 februárjában Újpesten Hahota Jóga Klubot indítunk útjára. Ha úgy érzi, hogy szívesen kipróbálná a Hahota Jógát és eljönne egy foglalkozásra, weboldalamon tájékoztatom a februári indulás pontos részleteiről, a Hahota Jógával kapcsolatos eseményekről, hírekről.

Üdvözlettel:

Aranyosi Ervin
Hahota Jóga Klubvezető
Tel.: 06-30-520-1113
Skype: aranyosi.ervin
E-mail: ervin@hahotajoga.hu
Web: http://hahotajoga.hu
Életmód-tanácsadás

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com