Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 26. (pé) – Ervin
Egész-ség

Százból egynek használ a gyógyszer

Szívroham, sztrók ellen természetesen

Milliók szedik Amerikában, és még többnek szeretnék javasolni. A „csodagyógyszer” a koleszterinszint-csökkentő Crestor azonban a jelek szerint csak a reklámban oly hatásos, mivel 100 közül 1 embernek használ. Jobb, ha magunk próbáljuk kordában tartani azt a fránya koleszterint.

2/2. oldal

A C-reaktív proteinnek magas az általános gyulladáskeltő hatása, ezért növeli a keringési rendellenességek bekövetkezésének kockázatát még akkor is, ha egyébként az illető egyén egészséges. A fellépő gyulladás kialakulása testünk természetes védekezése a megemelkedett számú idegen testtel (C-reaktív protein) szemben, így próbálja elősegíteni a szervezet gyógyulását. A sztatin tartalmú gyógyszeres kezelés azonban nem csökkenti a C-reaktív protein szintjét. Legfőképpen inkább azokat a problémákat kellene kezelni, amelyek az elsődleges károkozók, így például a krónikusan magas vércukorszintet. A cukormolekula minden más molekulánál nagyobb kárt okoz a szerveztünkben.

Ha mégis a koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek mellett döntünk a magas vércukorszintet kiváltó okok megszüntetése helyett, súlyos következményekkel számolhatunk. Nem csupán a testünk természetes védekező mechanizmusát állítjuk le, hanem szervezetünket olyan gyógyszereknek „tesszük ki”, amelyek súlyos mellékhatásokat okozhatnak, tehát további romlást idéznek elő egészségi állapotunkban.

A C-reaktív proteinszintet ellenőrző tesztek alkalmasak arra, hogy szervezetünk valódi problémájára keressünk kezelést. Ne szedjünk ész nélkül gyógyszereket, mikor elegendő lenne csupán az életmódunk pozitív irányú megváltoztatása.

Amit a gyártók nem mondanak el

A LDL-koleszterin (úgynevezett „rossz”, érelmeszesedést okozó koleszterin) részecskéi többféle méretűek lehetnek. Ez azért lényeges, mert a kisebb méretű részecskék könnyebben megtapadnak az erek falán, ezáltal könnyebben okoznak gyulladást.

A sztatin tartalmú gyógyszerek nem képesek módosítani az LDL-részecskék méretét. A gyógyszergyártó cégek igyekeznek eltitkolni ezt a tényt. Ha ez az információ elterjedne, nagymértékben csökkenne a koleszterinszint-csökkentő gyógyszert szedők száma, ezzel párhuzamosan a gyógyszergyártó cégek profitja is...

Egészséges étrend betartásával biztosak lehetünk abban, hogy az LDL-részecskéink mérete elég nagy marad, így nem tapadhatnak meg könnyen az erek falán, nem okoznak gyulladást. Az inzulin tulajdonképpen ezt teszi szervezetünkben, ugyanis biztosítja az LDL-részecskék megfelelő méretét. A sztatin tartalmú gyógyszerek helyett a megfelelő diéta vagy étrend betartása a fontos, így természetes módon csökkenthetjük a gyulladás kialakulásának lehetőségét.

Kerülnünk kell a leginkább gyulladást okozó élelmiszereket:

  • oxidált koleszterin (megavasodott koleszterin, például a túlsütött rántottából)
  • túl sok cukor és gabona
  • magas hőmérsékleten főtt vagy sült ételek
  • transz-zsírsavak.

Csökkentsük a gyulladást természetes módon

A fent említett 6 fontos tanács és az egészséges táplálkozás mellett léteznek más módszerek is a testben lévő gyulladások, a szívroham és a sztrók kockázatának csökkentésére. Az egyik legfontosabb lépés lehet a magas minőségű krillolaj használata (krill: apró tengeri rákfajok gyűjtőneve – a ford.), mivel az rengeteg hasznos ómega-3 zsírsavat tartalmaz.

Ügyeljünk arra, hogy a saját testünk egyedi táplálékigényéhez igazodva fogyasszunk ételeket!

Optimalizáljuk az inzulinszintünket! Ha az inzulinszintünk meghaladja a 3-as értéket vagy nincs alatta, csökkentsük vagy teljes mértékben mellőzzük a gabonafélék és a cukor fogyasztását egészen addig, amíg az inzulinszint nem áll vissza normális szintre.

Szervezetünk számára kiemelt fontosságú a D-vitamin biztosítása. A legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy a D-vitaminnak bizonyítottan nagy hatása van a vérnyomás normalizálására és a szívroham kockázatának csökkentésére. A legegyszerűbb és legjobb D-vitaminforrásunk a napozásból fakad. Télen azonban előfordulhat, hogy szükség van a D-vitamin pótlására gyógyszer formájában. Mindig ügyeljünk azonban arra, hogy a vitamint a megfelelő formában és mennyiségben juttassuk a szervezetünkbe, ezért érdemes rendszeresen ellenőrizni szervezetünk D-vitamin szintjét.

(Forrás: Mercola.com, angolból fordította: Hunyadi Edit)

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com