KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2022. júl. 7. (csü) – Appolónia,Apolka
Címke: brokkoli

Ízletes egészségvédelem télen is:

A káposzta és társai

A káposzta és társaiA káposztafélék késő ősztől egészen a tavaszi hónapokig fontos tényezői táplálkozásunknak. Bár sokan idegenkednek ezektől a téli zöldségféléktől, érdemes megbarátkozni a belőlük készült ételekkel, annál is inkább, mert némelyikük akár a gyógynövények közé is sorolható.

tovább ...

A brokkoli fogyasztása jelentősen
csökkentheti a rák kockázatát

A brokkoli fogyasztása jelentősen csökkentheti a rák kockázatátJól ismerjük a brokkoli vagy a káposzta egészségvédő, jótékony hatásait. De mit tegyen, aki nincs oda értük? Nos, örülhetünk a jó hírnek: brokkolit elegendő havonta csupán háromszor fogyasztani ahhoz, hogy jelentősen csökkentsük a rák kialakulásának kockázatát.

tovább ...

Németh Imréné Éva cikksorozata (2.)

Gyógynövények a nyaraláshoz

Gyógynövények a nyaraláshozNyaralás előtt mindenki felkészül arra, hogy az erős napsugárzás ellen védje testét, mind a ruházatával, mind napszemüveggel vagy kozmetikumokkal, de gondolnak-e a váratlan, kellemetlen helyzetekre? Ilyen esetekre ajánlom gyógynövények és népi gyógymódok alkalmazását.

tovább ...

Természetes gyógymódok (3.)

Ha baj van a pajzsmiriggyel

Ha baj van a pajzsmiriggyelSok ember betegszik meg a pajzsmirigyműködés zavara miatt. Míg régebben a Magyarországon általános jódhiányos táplálkozás miatt inkább az alulműködés volt általános, ma egyre többen a túlműködő vagy gyulladt pajzsmirigyük miatt keresnek segítséget. Miért e változás?

tovább ...

Weixl-Várhegyi László:

Mit kértek ma reggelire, gyerekek?

Mit kértek ma reggelire, gyerekek?Cikkünk szerzője alaposan elolvasta, ki is jegyzetelte a ételcsomagoláson található összetevőkről tájékoztató feliratokat. Végkövetkeztetése: ez van ma, de mi lesz még, ha megjelennek (talán már jelen is vannak) a génmódosított összetevőket tartalmazó élelmiszerek?

tovább ...

Weixl-Várhegyi László:

Az étel mint energiaforrás (2.)

Az étel mint energiaforrás (2.)Nézzük, hogyan tehetjük bioenergiákkal telítetté az ételeinket. Cikkírónk markáns álláspontjából kiderül, melyik ételt miképp érdemes el(ő)készíteni ahhoz, hogy a legelőnyösebb módon, bioenergiában bővelkedő, teljes értékű táplálékként hasznosíthassa a szervezetünk.

tovább ...

Antioxidánsokkal és D-vitaminnal a mell- és petefészekrák ellen

Antioxidánsokkal és D-vitaminnal a mell- és petefészekrák ellenTöbbféle, antioxidánsokban gazdag élelmiszer fogyasztása csökkenti a mell- és a petefészekrák kialakulásának valószínűségét. Erre a következtetésre jutottak amerikai kutatók. Eredményeikről a Rákkutatók Amerikai Társaságának éves konferenciáján számoltak be Washingtonban 2006 áprilisában. Kimutatták azt is, hogy a D-vitamin bevitele ugyancsak mérsékli az említett rákbetegségek rizikóját.

tovább ...

A tej és a tejtermékek egészségkárosító hatásai: ez lenne a feketeleves?

A tej és a tejtermékek egészségkárosító hatásai: ez lenne a feketeleves?Ki ne hallotta volna nap mint nap, hogy „a tej egészséges” vagy „tápanyagokban gazdag”, „a gyermekek számára fontos” stb... Sajnos az alábbiak szerint pont az ellenkezője az igaz. Kérem, fordítson egy kis időt erre a cikkre. Mindig az váltja ki a legnagyobb megdöbbenést és kételyt, amit nem a többség hangoztat vagy csinál. Az alábbi tények nagyon befeketítik a tejet. Ha a fenti reklámszövegek igazak volnának, akkor könnyű lenne igazolni a valódiságukat. Vegyük csak sorra ezeket a vizsgálati eredményeket! E cikk szerzője, Pusztai Árpád, tudományos forrásokra utalva, megkérdőjelezi a tej több ilyen, egészségesnek hitt tulajdonságát. Pusztai Árpád magyar származású, világszerte ismert biokémikus, akinek korábban már közöltük írását a szója egészségkárosító hatásairól.

tovább ...
old.natursziget.com