KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2022. júl. 7. (csü) – Appolónia,Apolka
Címke: HPV

Átmenetileg öt országban nem oltanak

A HPV oltás súlyos mellékhatásai

A HPV oltás súlyos mellékhatásaiA HPV elleni védőoltásról kezdettől fogva megoszlik az orvosok véleménye. Az oltóanyagot állítólag sosem tesztelték gyerekeken, és nem végeztek vizsgálatot arra vonatkozóan sem, hogy milyen mértékben csökkenti a méhnyakrák előfordulási arányát. Mellékhatásai azonban vannak...

tovább ...

Szemölcs, bibircsók

Sokféle alakban, különböző helyen

Szemölcs, bibircsókA szemölcs olykor pusztán szépséghiba, esztétikai probléma, de sokszor súlyos betegségek hírnöke is lehet. Bármely testtájon megjelenhet, de akármilyen ártalmatlannak látszik is, tanácsos mielőbb megmutatni szakembernek, hogy időben megelőzhessük a nagyobb bajt.

tovább ...

A HPV-oltás fölösleges, a zöld tea
segít a HPV okozta szemölcsök ellen

A HPV-oltás fölösleges, a zöld tea segít a HPV okozta szemölcsök ellen„A zöld tea katechinjei (szinekatechinek) többszörös biológiai aktivitást mutatnak: egyebek között hatásos vírusellenes és antioxidáns tulajdonságaik vannak”, írják a kutatók az Obstetrics and Gynecology (Szülészet és Nőgyógyászat) folyóirat júniusi számában.

tovább ...

A méhnyakrák megelőzését célzó oltás
– a lányok halálának „lehetséges” oka?

A méhnyakrák megelőzését célzó oltás – a lányok halálának Ausztriában hatalmas vitát váltott ki egy 19 éves lány esete, aki a méhnyakrák elleni első részoltás után 3 héttel, tisztázatlan okból meghalt. Németországban is hasonló haláleset történt. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMEA) továbbra is biztonságosnak ítéli a vakcinát.

tovább ...

Szendi Gábor:

Méhnyakrák: áttörés vagy átverés?

Méhnyakrák: áttörés vagy átverés?„Ha nem oltatod be ma lányodat, holnap majd méhnyakrákban hal meg!” Ma ez az üzenete a médiának, amely áttörésről harsog a rákmegelőzésben. A csendes, de aggódó hangok alig hallatszanak. A média – akarva-akaratlan – világszerte felült a gyógyszeripari propagandának.

tovább ...

A méhnyakrák megelőzésére is hatékony a gumióvszer

A méhnyakrák megelőzésére is hatékony a gumióvszerA nem kívánt terhesség megelőzése, a AIDS és a nemi betegségek elleni védekezés eszközeként jól ismert és széles körben alkalmazott a kondom. Egy most zárult kutatásból kiderült: a gumióvszer emellett alkalmas arra is, hogy jelentős mértékben csökkentse a nők fertőződésének kockázatát a humán papilloma vírussal (HPV), amelyet az orvosok többféle rákbetegség, elsősorban a méhnyakrák fő felelősének tartanak.

tovább ...

A méhnyakdaganatok többségét a HPV okozza

A méhnyakdaganatok többségét a HPV okozzaHazánkban a méhnyakrákból eredő halálozás 2001 és 2003 között 465 és 539 között változott. Kedvező fejlemény az utóbbi évben, hogy nagy publicitással átfogó szűrőprogram indult az érintett populáció bevonására, ugyanis a méhnyakrák megelőzése gyakorlatilag 100 százalékban elérhető lenne, ha minden nő rendszeresen részt venne rákszűrésen. A fejlődő országokban a méhnyakrák szedi a nők közül a legtöbb áldozatot. Becsült adatok szerint évente 500 ezer új megbetegedés és 239 ezer halálesetet fordul elő, ezek 80 százaléka a fejletlen világban következik be. A méhnyak rosszindulatú elváltozásai Magyarországon az emlőrák után mind az előfordulási gyakoriságot, mind a halálozást tekintve a második helyen állnak.

tovább ...
old.natursziget.com