KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2022. júl. 7. (csü) – Appolónia,Apolka
Címke: Buteyko

Varga-Szilágyi Gyula

Asztma, allergia ellen: légzésterápia

Asztma, allergia ellen: légzésterápiaTudjuk, hogy sok betegség pszichoszomatikus eredetű, azt azonban sokan nem sejtettük, hogy helyes légzéssel megszabadulhatunk például az asztmától, az allergiától, az orrdugulástól, a fejfájástól, a magas vérnyomástól, az elhízástól. A Buteyko-módszerrel segíthetünk magunkon.

tovább ...

Légzésünk és az egészség (8.)

Izgalmas, új módszer: a Butejko-légzés

Izgalmas, új módszer: a Butejko-légzésCikksorozatunkban a légzés és az egészség bonyolult kapcsolatát járjuk körül. Eddig a légzés élettanával, az egyes orrnyílásokkal, a jógalégzésekkel, a kínai légzéstechnikákkal foglalkoztunk. Végül a főleg az asztmásoknak segítséget jelentő Butejko-légzésről lesz szó.

tovább ...

Légzésünk és az egészség (7.)

Transzlégzés, rebirthing, Osho

Transzlégzés, rebirthing, OshoCikksorozatunkban a légzés és az egészség bonyolult kapcsolatát járjuk körül. Eddig a légzés élettanával, a légzésszünetekkel, az egyes orrnyílásokkal, a jógalégzésekkel és a kínai légzéstechnikákkal foglalkoztunk, most megkezdjük a korszerű légzésterápiák ismertetését.

tovább ...

Légzésünk és az egészség (6.)

Kínai légzéstechnikák

Légzésünk és az egészség (6.)Cikksorozatunkban a légzés és az egészség bonyolult kapcsolatát járjuk körül. A légzés élettani, fiziológiai hátterének, a légzésszünetek és a két orrnyílás fontosságának felvázolása után a jógalégzésekkel foglalkoztunk, most pedig a kínai légzéstechnikákat ismertetjük.

tovább ...

Légzésünk és az egészség (5.)

További egészségvédő jógalégzések

További egészségvédő jógalégzésekCikksorozatunkban a légzés és az egészség bonyolult kapcsolatának témáját járjuk körül. Az előző részben az egészségmegőrzés szempontjából legfontosabb hasi légzéssel és teljes jógalégzéssel foglalkoztunk, most további jógalégzések ismertetésével folytatjuk.

tovább ...

Légzésünk és az egészség (4.)

A legfontosabb jógalégzések

A legfontosabb jógalégzésekCikksorozatunkban a légzés és az egészség bonyolult kapcsolatának témáját járjuk körül. Most a jógalégzésekre áttérve először a két legfontosabbal, vagyis a hasi légzéssel és a teljes jógalégzéssel foglalkozunk, a folytatásban pedig további jógalégzések kerülnek sorra.

tovább ...

Légzésünk és az egészség (2.)

Percenként 12-20 vagy csak 2-4 légzés?

Légzésünk és az egészség (2.)Cikksorozatunkban a légzés és az egészség bonyolult kapcsolatának témáját járjuk körül. Az előző részben az alapokat ismertettük, most anatómiai és élettani tudnivalók következnek. Szó lesz négy légzésfázis szerepéről, szünetek időtartamának fontosságáról is.

tovább ...

Légzésünk és az egészség (1.)

Megnyugszunk, ha lassítjuk a légzést

Megnyugszunk, ha lassítjuk a légzéstCikksorozatunkban a légzés és az egészség bonyolult kapcsolatának témáját járjuk körül. Szó lesz a legfontosabb jógalégzésekről, a kínai és a modern légzésfajtákról egyaránt. Ne feledjük: a levegő korlátlanul és ingyen áll rendelkezésünkre, és nélküle nincs egészség.

tovább ...
old.natursziget.com