KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2021. szep. 18. (szo) – Diána
Címke: monitor

Walter Béla:

Gyermekeink és az internet

Gyermekeink és az internetA címben jelzett téma fontosságára novemberben két médiaesemény is felhívta a figyelmünket: egy kerekasztal-beszélgetés Az internet bűvölete, a bontakozó gyermeki lélek címmel, illetve Ranschburg Jenő nagyszerű új könyve, az Áldás vagy átok – Gyerekek a képernyő előtt.

tovább ...

Walter Béla:

Veszélyes képernyők

Veszélyes képernyőkA képernyőn végigszáguldó pulzáló elektromágneses sugárzás rövid távon felborítja az élő sejtek egyensúlyát. Káros hatása a képernyő teljes körzetében mérhető, különösen a képcső előtti és mögötti 110 fokos zónában. Egy svájci kutatót kérdeztünk meg erről.

tovább ...

Hajduné Fábián Julianna:

Elektronikus papír – a Gutenberg-galaxis új csillaga

Elektronikus papír – a Gutenberg-galaxis új csillagaAz emberi szemet az istenek arra tervezték, hogy vele a természetben lássunk. A tárgyaknak a harmadik dimenzióban, normál hőmérsékleten nincs saját, látható fényük. A természetben tehát az ember két fényforrással találkozhat: a tűzzel és a Nappal (csillagok). Egyikbe sem szoktunk hosszan, órákig bámulni, ahogy például a tévét vagy a számítógép monitorját nézzük manapság, tehát a szemünk egy előre be nem tervezett terhelésnek van kitéve. A tárgyakról visszaverődő fény szórt. Normálisan tehát visszavert fényt látunk, ennek fogadására van tervezve a látórendszerünk. Célszerű volna akkor olyan képernyőket készítenünk, amik felületéről szintén szórt fény jut a szembe.

tovább ...

Az irodai munka és az egészség

Az irodai munka és az egészségAhogyan egyre jobban körülvesz minket a digitális technika, egyre több dologra kell odafigyelni, hogy a nem megfelelő használattal ne veszélyeztessük saját egészségünket. Az elmúlt évtizedben az emberiség egyre inkább függővé vált a technikától, napjainkban pedig már százával jelennek meg a különféle tanulmányok, amelyek az egyes eszközök – mobiltelefon, mikrohullám stb. – veszélyeire hívják fel a figyelmet. Legalább ennyi vizsgálat eredményét is közzéteszik azonban, amelyek cáfolják a korábban megjelent felfedezéseket. Összeállításunkban a leggyakoribb veszélyforrásokat és az ellenük való védekezési lehetőségeket ismertetjük.

tovább ...
old.natursziget.com