KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 28. (ke) – Emil,Csanád
Vitaminkereső

Útmutató A-tól Z-ig

B2-vitamin (riboflavin)

Fontos szerepe van a vas beépítésében (hemoglobinképzés), a fehérjeszintézisben, a zsír- és a szénhidrátlebontásban.
Számos anyagcsere-folyamathoz nélkülözhetetlen, közreműködik a pajzsmirigyhormon termelésében. A vassal együtt részt vesz az oxigénszállító vörösvérsejtek képzésében, valamint szerepe van az immunrendszer működésében. B2-vitamin nélkül a B6-vitamin és a niacin nem képes kifejteni hatását. Támogatja az E-vitamin antioxidánsként való működését.
Javítja a látást (az ideghártya érzékenységének növelésével), elősegíti a növekedést.
Elengedhetetlen a szövetek épségének fenntartásához, a sérülések gyógyításához. Égés, egyéb sérülések vagy műtét után szervezetünknek nagy mennyiségre van szüksége belőle.
Hozzájárul a szürke hályog kialakulásának megelőzéséhez, a szemlencse védelméhez.
Igen hatásos a migrénes rohamok gyakoriságának és erejének csökkentésében.
Mivel a riboflavin révén az agysejtek több energiához jutnak, feltételezések szerint szedése feltölti az agy energiatartalékait.
Különböző bőrelváltozások (rosacea, bőrpír, gennyes pattanások) esetén jól alkalmazható. Ha B6-vitaminnal és niacinnal kombinálják, hasznos lehet számos idegrendszeri betegség és tünet enyhítésében, mint amilyen az epilepszia, a sclerosis multiplex, az Alzheimer-kór, a szorongás, a zsibbadás és a bizsergés.
Edzés, stressz hatásának ellensúlyozására szintén jó. Sportolók számára rendkívül fontos, hogy kellő mennyiségű B2-vitaminhoz jussanak.
Vízben oldódik.

« Vissza az előző oldalra
old.natursziget.com