Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 21. (va) – Konrád
Életmód-tanácsadás

A tanácsadó: Dr. Sebő Zsuzsanna

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
influenza után
2008.02.11. 11:20A kérdés:

Kedves Hölgyem!Azt szeretném megkérdezni,hogy tudna-e ajánlani 2 éves kisfiam számára valami immunerősítő szert(homeopátiás vagy egyéb) vagy vitamint.?Három hétig influenzás volt nagyon nehezen gyógyultunk ki belőle,pedig eddig még nem volt beteg.Annyiféle szerről hall az ember,mindeni mást ajánl,azért gondoltam egy szakértőt megkérdezek.Válaszát előre is köszönöm!

A tanácsadó válasza:

Nem immunerősítőt javasolnék. most. Az elhúzódó lábadozás (vírus fertőzést követően) jó szere a Pulsatilla. Kapjon C,CH 12, 15 potenciában kétnaponta 2-3 golyót Összesen 5-6 alkalommal. Üdvözlettel dr Sebő Zsuzsanna

szívpanaszok, vállfájás
2008.02.11. 19:42A kérdés:

A szívem sokszor szabálytalanul ver, szúr és fáj. Már viszgáltattam, de rendben találják.51 éves vagyok , a menstruációm nagyon erős.Ideges tipus vagyok. Stresszes a munkahelyem.Szeretném már jól érezni magamat. A bal vállam is nagyon fáj, izületes. Vettem rá hoemopátiás szert hypericum perforatum 15 ch-t, már négy napja szedem, de mégjobban fáj. Napi 2x 5 szemet. Meddig lehet szedni. Most olvostam, hogy veszélyes is lehet. Abbahagyon.Nem tudom, hogy a 4-5 adag, 4-5 fiolát jelent, vagy alkalmat..

A tanácsadó válasza:

A négy -öt adag 4-5 alkalmat jelent. Egy alkalommal 5 golyó. Ezekről részletesen olvashat a honlapon nemrégen megjelent cikk-ben, mely adagolásról és potenciákról szól.Ha ezeket átnézi, megérti, miért nem tudok szert javasolni a panaszaira. Ezekre együttvéve az alkati szer a megoldás, amit homeopata tud Önnek "megcsinálni. Üdvözlettel dr Sebő Zsuzsanna

visszatérő hörghurutok
2008.02.12. 11:55A kérdés:

kedves doktornő! Gyerekeim az ősz beálltával tavaszig hörghurutusok egy-két hétes kihagyásokkal . Legyen szíves ajánlani valamilyen homeopátiás készítményt részükre / 6 éves az egyik fiam a másik 5 hónapos. Előre is köszönöm!

A tanácsadó válasza:

A nagyobbik gyereknek az alkati szer hozná meg a tartós segítséget. Igy a kisebb is kevesebbet lesz beteg. Ezenkívül az Echinacea D4,5,6, immunerősítő, melyet szünetek közbeiktatásával ajánlatos szedni.
Bár nem homeopátiás szer, de nagyon hatékony a Béres csepp és a Ribomunyl por. Ezeket a kicsi még néhány hónapig nem kaphatja.Üdvözlettel dr Sebő Zsuzsanna

hagyományos és homeopátiás gyógyszerek együtt szedése
2008.02.12. 15:53A kérdés:

Kedves Doktornő!Arra lennék kíváncsi, hogy elkezdhetek-e homeopátiás szert szedni egy problémámra, amire jelenleg még hagyományos gyógyszert szedek. Szorongásom van, ehhez társul szapora szívverés, néha remegés, csomó a torokban. Vashiányt is diagnosztizáltak, fogytam is. A vérképem mára teljesen rendben, de a pszichés panaszaim megvannak. Betalocot, Remotívot, Frontint szedek és vitaminokat. Ezeket nem szabad hirtelen abbahagyni, bár a Frontint csak alkalomadtán veszem be, ha nagyon ideges vagyok. Tehát lehet párhuzamosan szedni ugyanarra homeopátiás szert ezek mellett?Válaszát előre is köszönöm!

A tanácsadó válasza:

Igen, lehet együtt szedni a gyógyszereket, sőt tilos a hagyományosakat az Ön esetében elhagyni. A homeopátiás szereknek viszonylag gyorsan kell hatniuk, minek következtében az allopátiás szereket lehet fokozatosan elhagyni. Ha nincs változás, másik homeopátiás szert kell alkalmazni.Mindezeket okvetlen egyeztesse orvosaival.Üdvözlettel dr Sebő Zsuzsanna

halláscsökkenés
2008.02.13. 22:04A kérdés:

Tisztelt Doktornő!2007 augusztusában jobb oldali perceptív halláscsökkenés miatt kórházba kerültem.Notropil infúzió hatására javult a hallásom, majd egy hónap múlva hasonló panaszok miatt ismét infúziós kezelésre került sor a kórházban.Közben voltam koponya MR vizsgálaton ,szemfenék, ieggyógyászati és Bera vizsgálaton( eredmény negativ), vérnyomásom rendben van.10 infúzió után 10-15db hallásjavulást állapítottak meg. Most ismét észrevettem,hogy romlott a hallásom ( jobb fülemre),annak ellenére, hogy a kórházban javasolt Notropilt és Betahistint rendszeresen szedem.Szeretném megkérdezni,hogy létezik- e olyan homeopátiás készítmény ,amely az én problémámra megoldást jelentene.(életkorom:55év)Válaszát előre is tisztelettel megköszönöm Tóth Zoltánnéemail címem: tothkmarika52@ freemail.hu

A tanácsadó válasza:

Alkati kezelést érdemes megpróbálnia, de az általam ismert homeopátiás irodalomban nincsen halláscsökkenés javulásáról leírás. Üdvözlettel dr Sebő Zsuzsanna

A tanácsadó: Dr. Sebő Zsuzsanna

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
old.natursziget.com