Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. máj. 11. (szo) – Ferenc
Itthon

Ha „nem beszél angol...”

A nyelv többé nem akadály

Az utóbbi évtizedekben a számítógépek folyamatos térnyerését követhettük nyomon az élet valamennyi területén, ez alól már az angol nyelv használata sem jelent kivételt. Ezután – a nyelvtudástól függetlenül – bárki élvezheti az idegen nyelvű kommunikációt.

A 10. jubileumát ünneplő Dativus Translator Kft. olyan, hat modult tartalmazó szoftverrel állt elő, mely nyelvtudástól függetlenül megkönnyíti az idegen nyelven való kommunikáció különböző formáit. A program összes modulja két irányban működik, azaz angolról magyarra és magyarról angolra is lehetővé válik a fordítás, így nemcsak az angolul kevésbé beszélők, hanem a profi nyelvhasználók számára is hasznos eszköz.

A szoftvercsomag szótára egyike a Magyarországon található legnagyobbaknak, közel egymillió szavával és gazdag szakszókincsével (például 40 ezer közgazdasági, 80 ezer műszaki, 60 ezer informatikai-matematikai, 130 ezer orvos-biológiai szó és kifejezés). A szótár nemcsak hagyományos felülettel rendelkezik, hanem a KLIKK gyors-szótárazó funkcióval, egyetlen kattintással szinte bármilyen dokumentumban elérhető, így segítségével úgy tudunk szavakat, illetve komplett mondatokat fordítani, hogy nem hagyjuk el az éppen olvasott szöveg ablakát.

Segít, ha nem tudunk angolul

A fordítóprogram, weblapfordító és Microsoft Word-eszköztár segítségével angolról magyarra és magyarról angolra fordíthatunk le dokumentumokat. Főleg az angolul kevésbé beszélők számára ideális, hiszen ezeknek a funkcióknak a segítségével bármilyen terjedelmű szöveg értelmét egy kattintással megtudhatjuk. A gépi fordítás minősége természetesen nem 100%-os, de a program számos olyan egyedülálló funkciót kínál, amellyel közelebb juthatunk az eredeti szöveg értelméhez.

További, nem lebecsülendő előnye a programnak, hogy a fordítási memória funkció segítségével a felhasználó eltárolhatja a számára fontos fordításokat, így amennyiben azok a későbbi fordítások során újból előkerülnek, a szoftver a felhasználó által eltárolt változatot kínálja fel. Kiválóan alkalmas szerződések, levelezések, foglalások, sablonszövegek tárolására. Ezzel a modullal egy olyan szolgáltatás válik elérhetővé, amilyet eddig csak azok élvezhettek, akik hajlandóak voltak több százezer forintot költeni a piacon elérhető hasonló termékekre.

Összefoglalva tehát: a Dativus Professional nem csodaszer, de használatával a nyelv többé nem akadály!

További információkat a http://www.dativus.hu weboldalon talál.

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com