KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2022. júl. 7. (csü) – Appolónia,Apolka
Címke: zseni

Maczkay Zsaklin:

Dr. Czeizel Endre a zseni születéséről

Dr. Czeizel Endre a zseni születésérőlAz Interpressz Magazin által szervezett rendezvény vendége ezúttal Dr. Czeizel Endre orvos-genetikus volt, aki a (magyar) géniuszokról, illetve a géniuszvesztés okairól tartott előadást. A nemzetközi hírű orvos-genetikus évtizedek óta kutatja a „zseniség mibenlétét”.

tovább ...

Szendi Gábor:

Az ember az, akinek hiszi magát

Az ember az, akinek hiszi magátAhogy ülök a gép előtt, az üres oldalra bámulok: ezt kéne nekem teleírni, csak az jár a fejemben, ki fogja ezt elolvasni. Persze egy olvasóm már biztosan van, Ön, aki éppen ezeket a szavakat olvasa, sőt most arra gondol, miért írta ez az ürge egy s-sel az „olvassá”-t.

tovább ...

Hajdu Ráfis Gábor:

Pszichodráma – gyógyító tükörkép

Pszichodráma – gyógyító tükörképHarry Potter, korunk ifjú hőse egyszer különös tükörre bukkant. Edevis tükre egy üres, poros teremben állt. Harry, a korán árvaságra jutott, magányos kisfiú döbbenettel vette észre, hogy a tükörben mögötte áll, integet, mosolyog egész családja. Halott apja, anyja...

tovább ...

Recept az igazi sikerességhez

Vegyük lazán a kudarcokat!

Vegyük lazán a kudarcokat!Hogyan viselhetjük el lazán a kudarcokat úgy, hogy közben még nyerjünk is? Miért nem tekinthető a siker mindenek felett álló szempontnak? Hogyan kezelhetjük legjobban a ballépéseinket? E kérdésekre keressük a választ dr. Ute Lauterbach német filozófusnő segítségével.

tovább ...

Igazi gyógyszer
testnek és léleknek a zene

Igazi gyógyszer testnek és léleknek a zeneHa nehezen alszunk el, szerelmi bánatunk van, szorongunk vagy szomorkodunk, akkor a jól megválasztott zene gyógyír a lelkünknek. A közelmúlt klinikai vizsgálatai azonban azt is bizonyították, hogy a zene fájdalomcsillapításra szintén kiváló eredménnyel alkalmazható.

tovább ...

Dr. Gergely Ákos cikksorozata (4.)

Mi a betegség? És mi a gyógyító dolga?

Mi a betegség? És mi a gyógyító dolga?Az orvostudomány napjainkban az embert biokémiai laboratóriumnak tekinti, amit csúcstechnológiájú műszerekkel kell megismerni és a legkorszerűbb szintetikus vegyületekkel lehet meggyógyítani. Hol vagyunk már a kezdetektől, III. Amenhotep fáraó korától...

tovább ...

Temesvári Gabriella cikke az NLP-ről

Játék a színnel, mérettel, fényerővel

Játék a színnel, mérettel, fényerővelAz NLP a neurolingvisztikus programozás kifejezés rövidítése. Mit jelent? Neuro (idegi) – a gondolkodás, viselkedés alapjául szolgáló idegrendszeri folyamatokat jelöli. Lingvisztikus (nyelvi) – az idegrendszeri folyamatokat rendszerező, értelmező nyelvre utal.

tovább ...

Szendi Gábor:

Hogyan váljunk gyorsan internetfüggővé

Hogyan váljunk gyorsan internetfüggővéTúl normális vagy? Nem vagy egyedül a problémáddal. Ma egyáltalán nem is sikkes, kell valami kis patológia, mert ma ezt hívjuk eredetiségnek. Ennek persze számos lehetősége van. De ma már elavult dolog sokat tanulni, híres felfedezőnek, tudósnak, művésznek lenni.

tovább ...

A jó, a rossz, meg a csúf

A jó, a rossz, meg a csúf„Az én írásom jó, olvasható, de nem szép. Az enyém meg egyenesen csúf. Ó, az enyém pedig nem csak csúf, de még a helyesírásom is rossz, engem biztos kiszuperálna a grafológus...” Valóban, mennyit számítanak az ilyen szempontok a kézírás értékeléskor? Erre a kérdésre válaszol cikkében grafológus szakértőnk.

tovább ...

A siker az agyban kezdődik

A siker az agyban kezdődikTavaszi meglepetést kerestem a budapesti Harmónia Iskolában, aminek kipróbálásával örömet szerezhetünk a Natúrsziget portál látogatóinak. Vendéglátómról, Kevevári M. Katalin iskolaalapító agytrénerről az a hír járja: röpke 15 perc alatt csodát tesz a fáradt emberekkel. Szerettem volna úgy érezni magam, mintha kicseréltek volna... Megtapasztaltam. Kár lett volna kihagyni!

tovább ...
old.natursziget.com