KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2022. júl. 6. (sze) – Csaba
Címke: szex

Az ötvenes férfiaknál
javulhat a szex minősége

Az ötvenes férfiaknál javulhat a szex minőségeAz USA-ban és Norvégiában végzett kutatás során megállapították, hogy az 50 évesnél idősebb férfiak elégedettebbek a nemi életükkel, mint a 30-as éveikben járó társaik. Ez annak ellenére igaz, hogy csökken a szexuális aktivitásuk és gyakrabban van potenciazavaruk.

tovább ...

Bizalmas együttlét, az órára pillantva

Új gyógyszer a korai magömlés ellen?

Új gyógyszer a korai magömlés ellen?A minnesotai egyetem munkatársai arról számoltak be, hogy sikeresen befejezték egy új gyógyszer klinikai kísérleteit a korai magömlés (ejaculatio praecox) kezelésére. Állításuk szerint az új készítmény három-három és félszeresére növeli a nemi aktus időtartamát.

tovább ...

Újra divatba jön a férfiak körülmetélése

Újra divatba jön a férfiak körülmetéléseAz egész világon elterjedőben van a férfiak körülmetélése, hogy megelőzzék a HIV-vírussal való fertőzést, illetve más nemi betegségek terjedését. A már a bibliai időkben alkalmazott eljárás megnehezíti, hogy a különböző vírusfertőzések nemi úton terjedjenek tovább.

tovább ...

Kevésbé foglalkoztatja a szex a középiskolásokat

Kevésbé foglalkoztatja a szex a középiskolásokatAz Egyesült Államok középiskoláiban a korábbinál kevesebb diák siet megkezdeni szexuális életét. A legújabb, 2005-ben végzett kutatás szerint a felsőbb osztályokba járó amerikai középiskolások 46,8%-a számolt be arról, hogy már volt szexuális tapasztalata.

tovább ...

A méhnyakrák megelőzésére is hatékony a gumióvszer

A méhnyakrák megelőzésére is hatékony a gumióvszerA nem kívánt terhesség megelőzése, a AIDS és a nemi betegségek elleni védekezés eszközeként jól ismert és széles körben alkalmazott a kondom. Egy most zárult kutatásból kiderült: a gumióvszer emellett alkalmas arra is, hogy jelentős mértékben csökkentse a nők fertőződésének kockázatát a humán papilloma vírussal (HPV), amelyet az orvosok többféle rákbetegség, elsősorban a méhnyakrák fő felelősének tartanak.

tovább ...

A szerotoninmítosztól a betegségiparig – beszélgetés Szendi Gáborral

A szerotoninmítosztól a betegségiparig – beszélgetés Szendi Gáborral2005 végén jelent meg Szendi Gábor klinikai szakpszichológus Depresszióipar című könyve, amellyel – pestiesen szólva – jól belecsapott a lecsóba. A szerző ugyanis könyvében nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a depressziót a gyógyszergyárak tették népbetegséggé, és az orvosok ma már minden tizedik embert depresszió diagnózisával gyógyszeresen kezelnek. Mivel Szendi Gábor tudományos vizsgálatok százait tanulmányozta át és elemezte – könyvében csak az irodalomjegyzék 33 oldalt foglal el –, azt kell mondanunk, hogy ezúttal mindenképpen többről van szó, mint a szerző magánvéleményéről. Ahogy dr. Buda Béla, az utószót író jeles pszichiáter megfogalmazta: „A könyv a depresszióval és annak gyógyszeres gyógyításával kapcsolatos dilemmákat szemléletesen tárja az olvasó elé. Ehhez nehéz hozzátenni valamit, de nehéz megcáfolni a főbb állításokat is.”

tovább ...

A gének szerepe a nők orgazmusában

A gének szerepe a nők orgazmusábanA legújabb kutatások szerint a nők képességét az orgazmusra – legalábbis részben – a gének határozzák meg. Ha ez így van, az egyszerre jelent jó és rossz hírt az érintettek számára. Egyfelől ugyanis mondhatják, hogy „Istenem, én egyszerűen nem vagyok alkalmas rá”. Másfelől viszont elháríthatják maguktól a bűntudatot vagy a nem teljes értékűség érzését. Ha valóban a gének tehetők felelőssé az orgazmusra való képtelenségért, az egyúttal még nem jelenti azt, hogy az érintettek a szexuális életükben nem lehetnek boldogok.

tovább ...

Terjed az orális szex a fiatalok között

Terjed az orális szex a fiatalok közöttMeglepő eredménnyel zárult egy amerikai kutatás, amely a tizenévesek szexuális szokásait vizsgálta. A témáról 580 kaliforniai középiskolást kérdeztek meg, átlagéletkoruk 14,5 év volt. A válaszolók közül minden ötödik úgy nyilatkozott, hogy már kipróbálta az orális szexet, egyharmaduk pedig közölte, hogy a következő hat hónapon belül szándékában áll ezt megtenni. A tinédzserek nagy része hozzátette, hogy számára az orális szex a hagyományosnál kevésbé kockázatosnak számít.

tovább ...
old.natursziget.com