KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2022. júl. 6. (sze) – Csaba
Címke: melanoma

A bőr nem felejt

Tilos a szolárium 18 éven aluliaknak

Tilos a szolárium 18 éven aluliaknakNémetországban a szoláriumok látogatása a 18 éven aluli fiatalok számára a jövőben tabu. A parlament a napokban fogadta el a sugárzásvédelmi törvényt, amely a bőrrák fokozott veszélye miatt a 18 év alattiaknak megtiltja a szoláriumok, azaz a napfénystúdiók látogatását.

tovább ...

Ablakon át veszélyesebb a napfény

UVB kontra UVA sugárzás?

UVB kontra UVA sugárzás?Régóta tudjuk, hogy a D-vitamin a napozás következtében termelődik a bőrben, de azt csak mostanában fedezték fel, hogy a fényspektrumnak csupán egy meghatározott sávja, az ultraibolya (UVB) sugár van ilyen hatással a szervezetünkre. Az UVA sugárzás azonban káros is lehet.

tovább ...

Szendi Gábor:

Napozzunk a melanoma ellen?

Napozzunk a melanoma ellen?Napok óta másról sem lehet hallani, hogyan védekezzünk a melanoma ellen. Tíz bőrgyógyászból valószínűleg tíz azt ajánlaná, el se olvassa ezt a cikket. De ha már belekezdett, miért is ne tenné, talán most szabadul meg egy évtizedek óta sulykolt veszélyes tévhittől.

tovább ...

Lóránth Ida:

A klímaváltozás hatása egészségünkre

A klímaváltozás hatása egészségünkreA földi klímaváltozással kapcsolatos elemzésekben ritkábban említik annak katasztrofális egészségügyi hatásait. Ezeket a kutatók háromféle kategóriába sorolták: közvetlen, azonnali; ökológiai, vagyis közvetett hatások; valamint a katasztrófák okozta fertőzések.

tovább ...

Vén Péter:

Ne féljünk a napfénytől!

Ne féljünk a napfénytől!A napfénnyel való együttélésünk százezer években mérhető. Ebből egyenesen következik, hogy a túlzott óvatoskodás felesleges és értelmetlen, mert felborítja az együttélés szabályait. Azaz; rontja a látást, az egészséget. Miközben „törvény”, hogy a Nap káros a szemre...

tovább ...

Szendi Gábor:

D-vitamin – napvilágra került tények

D-vitamin – napvilágra került tényekMióta hatásos népegészségügyi kampányok keretében óvják a lakosságot a túlzott napozástól, háromszorosára nőtt a napfénynek tulajdonított bőrrák, elsősorban a melanoma eredetű halálozás. Így kezdődik a 2006 szeptemberében a Medical Hypothesisben megjelent tanulmány.

tovább ...

Mennyire védenek a naptól a krémek?

Mennyire védenek a naptól a krémek?A legtöbb ember abban a hitben ringatja magát, hogy biztonságban lehet a napon, ha magas faktorú napvédő krémmel keni be a bőrét. Sajnos a helyzet nem ilyen egyszerű, mert többféle tényezőtől függ, hogy elkerülhetjük-e a napozás ártalmait. Az emberek általában bőrráktól és korai ráncosodástól tartanak. Nem is alaptalanul. Mindenesetre kisebb a kockázat, ha valóban megfelelő naptejet választunk, és figyelembe vesszük a napozás egyéb szabályait is.

tovább ...

Bőrráknál is segíthet a napsugár

Bőrráknál is segíthet a napsugárRégóta ismert, hogy az akár halálos kimenetelű bőrrák (melanoma) szempontjából komoly kockázati tényezőnek számít a napsugárzás. A legújabb kutatásokból viszont kiderült, hogy a napsugár segíthet is a betegeknek a túlélésben. Egy másik tanulmány ugyanakkor azzal a következtetéssel zárult, hogy a napozás csökkentheti a nyirokrendszeri rák kockázatát. Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy – minden korábbi intelmet feledve – mindenki süttesse pirosra magát a nappal.

tovább ...
old.natursziget.com