KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2022. aug. 9. (ke) – Emőd
Címke: kullancs

Nagyobb veszély ellen kell védekezni

Már elkezdődött a kullancsszezon

Már elkezdődött a kullancsszezonEurópa egész területe kullanccsal fertőzött. A várható klímaváltozás miatti melegebb éghajlat pedig még kedvezőbb szaporodási és életkörülményeket kínál a vérszívóknak. Így számíthatunk rá, hogy még a jelenleginél is több kullancs ellen kell védekeznünk a jövőben.

tovább ...

Többféle betegséget is
gyógyíthatnak a félelmetes paraziták

Többféle betegséget is gyógyíthatnak a félelmetes parazitákKözvetlen környezetünkben megszám­lálhatatlan parazita él. Vannak közöttük szemmel láthatatlanok, és nagyon is jól láthatók egyaránt. Az élősködők többsége sokféle betegséget okozhat, ám közülük néhányat már ma is a gyógyítás szolgálatába állítottak a kutatók.

tovább ...

Dr. Flórián Sándor: Gyógyulhatsz, ha akarsz! (2.)

Dr. Flórián Sándor: Gyógyulhatsz, ha akarsz! (2.)A mai egyetemi orvoslás árnyoldala a krónikus betegségek kezelése. Gyakorlatilag az orvostudomány fejlődése ellenére máig megoldatlan problémát jelentenek a degeneratív betegségek, a rendelkezésre álló terápiák révén csupán a tünetek enyhíthetők, de végleges gyógyulásról nem beszélhetünk. Létezik azonban más út is, amit Dr. Flórián Sándor belgyógyász, homeopata, akupunktőr, holisztikus orvos most megjelent Gyógyulhatsz, ha akarsz! című könyve ismertet. Alább egy hosszabb részletet olvashatnak a kötetnek a krónikus betegségek diagnosztikájával foglalkozó fejezetéből.

tovább ...

Egyre többféle veszélyt hordozhatnak a kullancsok

Egyre többféle veszélyt hordozhatnak a kullancsokOrszágos mintavétellel mérik fel a hazai kullancspopulációt vállalkozó kedvű szakemberek. Igazából arra kíváncsiak, hogy milyen földrajzi megoszlásban találhatók idehaza az egyes – emberre is veszélyes – kórokozókat hordozó vérszívók. A jelenleg hozzáférhető kullancstérképek nem igazán pontosak, mert a kullancsfertőzöttséget jelző foltokat oda rajzolják, ahol az orvos eltávolította a kullancsot az emberből, nem pedig oda, ahol a parazita ráugrott és megcsípte. A kezdeményezést különösen időszerűvé teszi, hogy kullancsok közvetítésével a jól ismert betegségek – vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás, Lyme-kór – mellett újabban további kétféle kórt „szerezhetünk be”.

tovább ...
old.natursziget.com