KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2022. júl. 6. (sze) – Csaba
Címke: inzulin

A cukorbetegség megelőzhető

Az inzulin idő előtti halálhoz vezet?

Az inzulin idő előtti halálhoz vezet?A legfrissebb kutatások szerint a cukorbetegség kezelésében eddig alkalmazott hagyományos gyógymódok akár halálosak is lehetnek. Léteznek ugyanakkor természetes és megfelelően ellenőrizhető módszerek, amelyekkel a 2-es típusú diabétesz hatékonyan orvosolható, sőt megelőzhető.

tovább ...

Szabályozható inzulintermelés?

Új reménység cukorbetegeknek

Új reménység cukorbetegeknekAmerikai tudósok megállapították: egy bizonyos fehérje felel azért, hogy kialakul-e a cukorbetegség vagy sem. A Stanford University kutatói szerint a kalcineurin jelenti az egészség kulcsát a hasnyálmirigyben inzulint termelő béta-sejtek működése szempontjából.

tovább ...

Évi 7 kg túlsúlyért felelnek

Az édes üdítőitalok és az elhízás

Az édes üdítőitalok és az elhízásA legújabb amerikai kutatások szerint az elhízás egyik fő oka az, hogy rendkívüli módon megnőtt az édes szénsavas üdítőitalok fogyasztása az elmúlt évtizedben. A bevitt szénhidrát egyharmada a különféle cukorhelyettesítő szerekkel készült ételekből származik.

tovább ...

Mérgező italunk: a tej

Mérgező italunk: a tejAz emberek fejében sok kedves emlék él a vasárnapi habos kakaóról, a tejeskávéba lógatott kifliről, a nagymama madártejéről, amelyen jéghegyként úszkáltak a tojásfehérje habgaluskák. Emlékszem, ahogy Ibolya tehén befordult az utcánkba, kitártuk neki a kaput és beballagott az istállóba a helyére. Emlékszem a frissen fejt meleg, habos tej varázsára, amit nagymamám öntött a bögrémbe. Nemzedékek nőttek fel úgy, hogy a tej: élet, erő, egészség. „Tejet minden gyermeknek” – hirdetik a politikai programok, az anyukák agyába döngölőgéppel verik bele, hogy gyerekeik nem fognak felnőni, csontjaik csenevész pálcikák maradnak, fogaik szétmállnak az első harapástól, ha nem kapnak elég tejet. Orvosok, védőnők, diétás magazinok, és egyáltalán mindenki úgy gondolja, a legjobb, amit tehetünk önmagunkkal és gyermekeinkkel, ha vedeljük a tejet.

tovább ...

A passzív dohányzás fokozza a cukorbetegség kockázatát

A passzív dohányzás fokozza a cukorbetegség kockázatátMindenki tudja, mennyire ártalmas a mások által kifújt füst beszívása a tüdő működése szempontjából, de arra csak egy most lezárult vizsgálat mutatott rá, hogy a passzív dohányzás növeli a cukorbetegség (diabétesz) kialakulásának esélyét. A kutatás arra is rávilágított, hogy a passzív dohányzás bizonyos szempontból nagyobb veszélyeket rejt magában, mint az aktív, mert más mérgek is bekerülnek a szervezetbe.

tovább ...

Dr. Flórián Sándor: Gyógyulhatsz, ha akarsz! (1.)

Dr. Flórián Sándor: Gyógyulhatsz, ha akarsz! (1.)A mai egyetemi orvoslás árnyoldala a krónikus betegségek kezelése. Gyakorlatilag az orvostudomány fejlődése ellenére máig megoldatlan problémát jelentenek a degeneratív betegségek, a rendelkezésre álló terápiák révén csupán a tünetek enyhíthetők, de végleges gyógyulásról nem beszélhetünk. Létezik azonban más út is, amit Dr. Flórián Sándor belgyógyász, homeopata, akupunktőr, holisztikus orvos most megjelent Gyógyulhatsz, ha akarsz! című könyve ismertet. Alább megismerkedhetnek a kötet néhány fontos gondolatával, a közeljövőben pedig a könyv néhány részletét is közreadjuk portálunkon.

tovább ...

Inzulin – injekció helyett belégzéssel?

Inzulin – injekció helyett belégzéssel?A világon élő több százmillió cukorbeteg számára jó hírt jelenthet, hogy a jövőben a naponta esetleg többször beadott inzulininjekció helyett esetleg szájon át belélegezhető formában is bejuttathatják szervezetükbe ezt a nélkülözhetetlen hormont. Az Egyesült Államokban a gyógyszerek engedélyezéséről döntő hivatal illetékesei már javasolták ennek az új hatásmechanizmusú készítménynek a jóváhagyását. Ugyanakkor a döntés és a szer későbbi felhasználása komoly kétségeket ébreszt a szakemberekben, mert egyelőre nincsenek adatok arról, hogy a közvetlenül a tüdőbe jutó és onnan felszívódó inzulin hosszú távon milyen hatást gyakorol a szervezetre.

tovább ...

Újabb típusú cukorbetegség?

Újabb típusú cukorbetegség?Ha valaki cukorbeteg, akármelyik típusú diabétesz legyen is a betegsége, az éppen elég baj neki. Hát még ha egyszerre kétféle cukorbetegsége lenne... A dolog úgy áll, hogy egyre több jel mutat arra: létezik egy új jelenség, egyfajta dupla cukorbetegség, amelyet igen nehéz diagnosztizálni és kezelni – különösen, ha gyermekekről van szó.

tovább ...
old.natursziget.com