KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2022. aug. 9. (ke) – Emőd
Címke: bioenergetika

Weixl-Várhegyi László:

Mi lesz veled, bioenergetika?

Mi lesz veled, bioenergetika?Nemrég írtunk arról, hogy tavasszal módosítják a természetgyógyászok tevékenységét szabályozó törvényt. A tervezettek értelmében tilos lesz például a bioenergetikai kezelés. Mit mond erről gyakorló, tapasztalt, többek között ilyen módszert is alkalmazó tanácsadónk?

tovább ...

Módosul a természetgyógyászati törvény

Nincs többé bioenergetika?

Nincs többé bioenergetika?Több mint három éve elkészült a hazai természetgyógyászok tevékenységéről szóló jogszabály módosításának tervezete, ám a hatályba lépése különböző okok miatt elmaradt. A jogalkotókhoz közel álló, megbízható forrás szerint idén tavasszal érvénybe lépnek a változások.

tovább ...

Gyógyítás és tudomány

Nem hinni kell, hanem mérni

Nem hinni kell, hanem mérniA Natúrszigeten megjelent, „Temetni” készülnek a bioenergetikát című cikk nyomán gyógyítás és tudomány viszonyáról beszélgettünk Szász András fizikus professzorral és Weixl-Várhegyi László természetgyógyásszal. Portá­lunkat Kürti Gábor természetgyógyász képviselte.

tovább ...

Mit tehet ezentúl a természetgyógyász?

„Temetni” készülnek a bioenergetikát

„Temetni” készülnek a bioenergetikátÉvek óta napirenden van a természetgyógyászat hazai szabá­lyozásának átalakítása. Az új rendelet előkészítése nagyrészt lezárult. Mint egy szakcikkből kiderült: a bioenergetikai kezelés a jövőben kikerülne az engedélyezett természetgyógyászati módszerek közül. De miért?

tovább ...

Természetes gyógymódok (3.)

Ha baj van a pajzsmiriggyel

Ha baj van a pajzsmiriggyelSok ember betegszik meg a pajzsmirigyműködés zavara miatt. Míg régebben a Magyarországon általános jódhiányos táplálkozás miatt inkább az alulműködés volt általános, ma egyre többen a túlműködő vagy gyulladt pajzsmirigyük miatt keresnek segítséget. Miért e változás?

tovább ...

Weixl-Várhegyi László:

Az étel mint energiaforrás (2.)

Az étel mint energiaforrás (2.)Nézzük, hogyan tehetjük bioenergiákkal telítetté az ételeinket. Cikkírónk markáns álláspontjából kiderül, melyik ételt miképp érdemes el(ő)készíteni ahhoz, hogy a legelőnyösebb módon, bioenergiában bővelkedő, teljes értékű táplálékként hasznosíthassa a szervezetünk.

tovább ...

Weixl-Várhegyi László:

Az étel mint energiaforrás (1.)

Az étel mint energiaforrás (1.)Az ételek, táplálékok tápanyagtartalmának és energiaértékének kiegyensúlyo­zottnak, valamint egyénre, vércsoportra szabottnak kellene lennie. Mind a tápanyaghiány, mind az energiahiány vagy túladagolás, de a vércsoportnak való meg nem felelés is, befolyásolja az egészségi állapotot, a teljesítőképességet.

tovább ...

Dávid-csillag és más ősi jelek a bioenergetikai gyógyításban

Dávid-csillag és más ősi jelek a bioenergetikai gyógyításbanVannak ősi jelképek: energiákat és információkat hordoznak. Ilyen a Dávid-csillag is, amely két, egymásba fordított, egymással szembenálló, egyenlő szárú háromszög. Az egységet és a harmóniát jelképezi. A felső háromszög fentről a kozmoszt szimbolizálja, s úgy tágul lefelé, a föld felé. Az alsó háromszög a mikrokozmosz irányából jön, s szélesedik tovább a makrokozmoszra „mutatva” – tájékoztat T. László bioenergetikus, természetgyógyász. Ezért szokták a régi mágusok is azt mondani „amint fenn, úgy lenn”! Ez a két háromszög tehát egymásba fonódik, s így alakul ki középen az a harmónia, amely nem más, mint az ég és a föld energiája – köznyelven szólva –, s egyszerre van jelen.

tovább ...
old.natursziget.com