KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2021. szep. 20. (hé) – Friderika
Címke: LDL

A „rossz” koleszterin véd
a Parkinson-kór ellen?

A „rossz” koleszterin véd a Parkinson-kór ellen?Azok az emberek, akiknek alacsonyabb a vérében az úgynevezett „rossz” vagy LDL-koleszterin szintje, gyakrabban betegednek meg Parkinson-kórban. Erre a következtetésre jutottak az észak-karolinai egyetem kutatói, számolt be róla a Chemistry & Industry című szakfolyóirat.

tovább ...

A legegészségesebb élelmiszer?

Az áfonya újabb egészségvédő hatásai

Az áfonya újabb egészségvédő hatásaiAz áfonya az egyik legegészségesebb élelmiszer. Erre a következtetésre jutottak az amerikai kormány által finanszírozott kutatók, akik az áfonya húgyúti fertőzésekben tapasztalt, már ismert jótékony hatása mellett más betegségekre is kiterjesztették vizsgálataikat.

tovább ...

Paradicsommal a rák ellen

Paradicsommal a rák ellenA BBC jelentése szerint Nagy-Britanniában forgalomba került a rák ellen védő paradicsom. Ez az újfajta paradicsom nagy mennyiségben tartalmaz likopint, vagyis azt az antioxidánst, amely megvédi a szerveket és a szöveteket a szabad gyökök károsító hatásától, és amelynek köszönhető a paradicsom szép piros színe. Az új paradicsomfélét „egészséges életnek” nevezték el, természetes eljárással állították elő, és más fajtákhoz viszonyítva kétszeres mennyiségű likopint tartalmaz.

tovább ...

Helyes étrend koleszterincsökkentésre

Helyes étrend koleszterincsökkentésreA koleszterinszint csökkentése igen fontos eleme a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésének. Tudjuk, hogy a koleszterinszintet befolyásolják az öröklött, genetikai tényezők, az epehólyag működése, valamint a helyes étrend. Ez utóbbi meghatározásához segíthet hozzá az a kutatás, amelynek eredményeként kiderült, hogy az olyan alacsony zsírtartalmú étrend, amelyben zöldség, gyümölcs, hüvelyesek és teljes őrlésű gabonamagvak szerepelnek, sokkal hatékonyabban csökkenti a „rossz” (vagyis az LDL-) koleszterin szintjét, mint az ugyancsak alacsony zsírtartalmú olyan étrend, amelyben egyszersmind feldolgozott élelmiszerek is szerepelnek.

tovább ...
old.natursziget.com