KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2023. okt. 1. (va) – Malvin
Címke: HKO

Táplálkozással a hideg ellen

Melegítő hatású étel, ital, fűszer

Melegítő hatású étel, ital, fűszerA tél derekán járunk, hideg, zimankós az idő, és ez sokunknál együtt jár azzal, hogy majd' megfagy a kezünk, lábunk. Ez ellen azonban tehetünk: aki fázós, figyeljen a táplálkozására, fogyasszon melegítő hatású ételeket – tanácsolják a hagyományos kínai orvoslás (hko) követői.

tovább ...

A hagyományos kínai orvoslás tanácsai

Hőség ellen: meleg tea és köldöktakaró

Hőség ellen: meleg tea és köldöktakaróA stresszoldás és a pozitív gondolkodás alapvető fontosságú a harmonikus életvitelhez. A hagyományos kínai orvoslás a nyári kánikulában a langyos italok, a könnyű levesek, a gyömbér, az újhagyma és a fokhagyma fogyasztását, éjjel pedig a köldök betakarását javasolja.

tovább ...

A keleti és a nyugati orvoslás
– különbségek a betegségek kezelésében

A keleti és a nyugati orvoslás – különbségek a betegségek kezelésébenMíg a hagyományos kínai orvoslás (TCM vagy HKO) a betegségmegelőzésre helyezi a hangsúlyt, és az embert egységes egészként kezelve vizsgálja a testi és lelki tüneteket, a nyugati orvoslásban a betegség, a gyógyszerek és a szervezet molekuláris vizsgálata van előtérben.

tovább ...

Allergia, szénanátha ellen: szőlőmag,
Aloe vera, korallból kivont kalcium

Allergia, szénanátha ellen: szőlőmag, Aloe vera, korallból kivont kalciumA szénanátha ellen küzdők között mind többen érdeklődnek a természetes gyógymódok iránt. A hagyományos kínai orvoslásban (HKO) számos hatékony módszer ismert, így az akupunktúra, a galagonya, a gyömbér-, az Aloe vera- vagy a szőlőmag-kivonatot tartalmazó tea inhalálása.

tovább ...

2008. május 17-18., Siófok

III. Kínai–Magyar HKO-konferencia

III. Kínai–Magyar HKO-konferenciaA Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ), a Hagyományos Kínai Orvoslás Magyarországi Egyesülete (HKOME), valamint a Heilongjiangi és a ChangChuni Egyetem közreműködésével Siófokon tartják a hagyományos kínai orvoslással (HKO) foglalkozó konferenciát.

tovább ...

Az otthoni gyógymódok nagykönyve (2.)

Az alpesi és a Bach-virágterápia

Az otthoni gyógymódok nagykönyveA karácsonyi kínálat egyik mutatós kötete Az otthoni gyógymódok nagykönyve, Frank Zsófia és Kürti Gábor természetgyógyászok és a Puedlo Kiadó közös vállalkozása. Az alábbiakban folytatjuk az információs és energiagyógyászat fajtáinak ismertetését a könyv alapján.

tovább ...

Terméketlenség és meddőség kezelése
a hagyományos kínai orvoslás szerint

Terméketlenség és meddőség kezelése a hagyományos kínai orvoslás szerintA hagyományos kínai orvoslás (HKO) szerint a terméketlenségnek vagy a meddőségnek három fő oka lehetséges. Ezek: a hiány, a stagnálás és a hőség tünetegyüttes nevet viselik. Mind a hármat lehet kezelni kínai gyógynövényekkel, akupunktúrával vagy e két módszerrel együtt.

tovább ...
old.natursziget.com