KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2022. júl. 6. (sze) – Csaba
Címke: D-vitamin

Jobb a napozás,
mint a D-vitamin-pótlás

Jobb a napozás, mint a D-vitamin-pótlásBár napjainkban terjed a nézet, hogy tartózkodjunk keveset a napon, szakemberek egy csoportja mégis a mértékletes napozás mellett teszi le a voksát. Az ebből nyert D-vitamin ugyanis számos előnyt jelent számunkra, hiánya viszont komoly egészségkárosodást okozhat.

tovább ...

D-vitamin
– új fegyver a rák ellen?

D-vitamin – új fegyver a rák ellen?Aki elegendő D-vitamint vesz magához, annál csökken a bármilyen okból bekövetkező halál kockázata. Ezt állapította meg egy új európai vizsgálat. Emellett a D-vitamin jótékony hatású szívbetegségben, rák ellen, cukorbetegség, bélbetegségek esetén, csontritkulásban stb.

tovább ...

Alábecsült D-vitamin-szükséglet

Napsütés kell a rák megelőzéséhez

Alábecsült D-vitamin-szükségletA Kalifornia Egyetem (San Diego) kutatócsoportja azt vizsgálta, hogy a vér D-vitamin (25-hidroxivitamin D) koncentrációja milyen összefüggést mutat a vastagbélrák és az emlőrák kockázatával, pontosabban: milyen mértékű D-vitamin-koncentráció véd a rák ellen.

tovább ...

Szendi Gábor:

D-vitamin – napvilágra került tények

D-vitamin – napvilágra került tényekMióta hatásos népegészségügyi kampányok keretében óvják a lakosságot a túlzott napozástól, háromszorosára nőtt a napfénynek tulajdonított bőrrák, elsősorban a melanoma eredetű halálozás. Így kezdődik a 2006 szeptemberében a Medical Hypothesisben megjelent tanulmány.

tovább ...

A D-vitamin
megvéd a hasnyálmirigyráktól?

A D-vitamin megvéd a hasnyálmirigyráktól?A daganatos betegségek között az egyik leggyilkosabb fajta a hasnyálmirigyrák. Most új reménysugár csillant fel az érintettek, illetve a veszélyben lévők előtt: valószínű, hogy a D-vitamin fogyasztása jelentősen csökkenti a hasnyálmirigyrák kockázatát.


tovább ...

Antioxidánsokkal és D-vitaminnal a mell- és petefészekrák ellen

Antioxidánsokkal és D-vitaminnal a mell- és petefészekrák ellenTöbbféle, antioxidánsokban gazdag élelmiszer fogyasztása csökkenti a mell- és a petefészekrák kialakulásának valószínűségét. Erre a következtetésre jutottak amerikai kutatók. Eredményeikről a Rákkutatók Amerikai Társaságának éves konferenciáján számoltak be Washingtonban 2006 áprilisában. Kimutatták azt is, hogy a D-vitamin bevitele ugyancsak mérsékli az említett rákbetegségek rizikóját.

tovább ...

Fontosabb a D-vitamin a csontoknak, mint gondolták

Fontosabb a D-vitamin a csontoknak, mint gondoltákKorábbi ismereteinkkel ellentétben nem a kalciumbevitel a legfontosabb a csontok egészsége szempontjából, hanem az elegendő mennyiségű D-vitamin jelenléte. Legalábbis ezt állítják azok az izlandi kutatók, akik a kalcium-anyagcsere, így a csontritkulás szempontjából oly fontos mellékpajzsmirigy-hormon (PTH) szintjének alakulását vizsgálták. Figyelembe vették mind a szervezetbe bejutó kalcium, mind pedig a D-vitamin mennyiségét, és arra a következtetésre jutottak, hogy az említett hormon szintje inkább függ a D-vitamin jelenlététől, mint a kalciumétól.

tovább ...

Bőrráknál is segíthet a napsugár

Bőrráknál is segíthet a napsugárRégóta ismert, hogy az akár halálos kimenetelű bőrrák (melanoma) szempontjából komoly kockázati tényezőnek számít a napsugárzás. A legújabb kutatásokból viszont kiderült, hogy a napsugár segíthet is a betegeknek a túlélésben. Egy másik tanulmány ugyanakkor azzal a következtetéssel zárult, hogy a napozás csökkentheti a nyirokrendszeri rák kockázatát. Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy – minden korábbi intelmet feledve – mindenki süttesse pirosra magát a nappal.

tovább ...
old.natursziget.com