Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 24. (sze) – György,Debóra
Nyílt tér

Hétköznapi közügyeink (1.)

Legfőbb „javunk” az egészség

Mi foglalkoztatja leginkább a mai kor emberét? Beszélgetéseinkbe valahogy mindig beleszőjük, hogyan érezzük magunkat. Egymás üdvözlése után a leggyakoribb kérdés: hogy vagy? Sokszor panaszkodással töltjük meg párbeszédeinket, majd betegségeink részletezésébe kezdünk. Miért?

3/3. oldal

Energetikai szükségállapotok:

  • lelki konfliktusok (stressz, bizonytalanság, félelem, szomorúság, bánat, düh, irigység)
  • technikai eredetű hullámok, sugárzás (számítógép, mikrohullám, rádió, tv, mobiltelefon)

Fertőzések, paraziták okozta szükségállapot:

  • vírusok
  • baktériumok
  • paraziták, férgek jelenléte a szervezetben.

(Az elsalakosodott, ásványi anyagaitól megfosztott szervezet elsavasodik, ezért ki van téve a paraziták veszélyének.)

Nem a tünet teszi a betegséget

Az egészség háromszintű jelenség, de az orvostudomány ebből általában csakis a harmadik, az utolsó szintet veszi figyelembe, és ezzel definiálják a betegséget: a tünettel. Pedig nem a tünet teszi a betegséget, sokkal inkább az ellene való küzdelem állapotát jelenti. Ez az, amit gyógyítani próbálnak, ami ellen küzdenek, és amit tévesen értelmeznek. A gyógyítás célja nem az ellenállás növelése, mert az a félelemből ered.

A gyógyítás, a teremtés a szeretetből, a megértésből, a reményből fakad. A savas szervezet megpróbálja lerakni a felesleges salakanyagot a kevésbé fontos helyekre, és így tehermentesíti a véráramot. A kötő- és zsírszövetekből így lerakóhely lesz. Szervezetünk terápiás láz segítségével megpróbálja elégetni a lerakódott hordalékot. A természetes folyamatot sikerrel véghezviszi, ha nem próbáljuk megakadályozni antibiotikummal. Sajnos többnyire ez történik, és következményképpen az egész immunrendszer legyengül. Ezért érzi magát kifacsartnak az, aki gyógyszerrel győzte le a lázat.

A testünkben zajló folyamatainkat tovább savasítják az orvosságok, a stressz, amit betegségtudatunk és -érzésünk okoz, egészséges sejtjeinket pedig mind jobban savasítja az oxigén- és táplálékhiány. Életenergiánk egyre csökken. A felnagyított félelem miatt vesénket egyre inkább elárasztja a „savdagály”, és amikor már nem bírja tovább a terhelést, visszanyomja a nyirokerekbe. A következmény: a szervezet egyes részei földagadnak, ödéma jön létre.

Az elsavasodás, a sok salak komoly bajok okozója

Az acidózis kísérőjeleként egyre több embernél megjelenik a gombafertőzés, amely súlyos károkat okoz a máj- és az agysejtjeiben. A feszültségünk növekedésével mind jobban gátolt az emésztés, a természetes kiválasztás. Vérünk savasságát tovább emeli az édes desszert, a savas feketekávé, amely megterheli a szívet és a keringést. A gerincoszlop mentén lerakódott salak fájdalmasan nyomja az idegvégződéseket, lecsiszolódnak a csigolyák és az ízületek közeiben található porc. A hajszálvékony idegvégződések elégtelenül szállítják az ingerületet az agyba, a végtagokba. Magas vérnyomás alakul ki, mert az elsalakosodás eltömíti a sejteket, merevvé válnak a vörösvértestek, így vérkeringési zavart okoznak.

A magas koleszterinszint a csontokból vonja el az élet fenntartásához szükséges kalciumot. A reumatikus fájdalmat az váltja ki, hogy a húgysavkristályok nyomják az idegeket. A húgysav a túlzott fehérjebevitel lebontásakor keletkezik. A szorongó, ideges ember gyomorsav-túltengéstől szenved, ami gyomorhuruthoz, -fekélyhez vezet. A mértéktelenül sportolók a túlzott izommunka miatt tejsavval árasztják el szervezetüket. A dohányzás kénhidrogén-visszatartást okoz, amely reakcióba lép a testfolyadékkal és kénsav lesz belőle. A kénsav pedig felpuhítja a porckorongot. A fájdalomcsillapítókkal acetil-szalicilsavat (oldószer) nyelünk. Az aggodalom tünete nyaki idegek problémáiban jelentkezik.

Vargyai Györgyi
spirituális személyiségfejlesztő
kiut@alabirintus.hu
www.alabirintus.hu
mobil: 06-30-982-3795
Életmód-tanácsadás

(Folytatjuk)

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com