Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 23. (ke) – Béla
Nyílt tér

„Csoda” vagy utánajárás?

Gyógyulás a Bechterew-kórból

Ezt a betegséget gyógyíthatatlannak tartják. Lehet lassítani a rosszabbodást, enyhíteni a tüneteket, a hivatalos orvoslás azonban tehetetlen. Az alábbi történet egy anya levele arról, hogyan vette fel a harcot – és győzött. Kiderítette, „mindössze” hiánybetegségről van szó.

2/2. oldal

Majd 2008 januárjában találkoztam valakivel, aki már meg akart halni, bottal járt, megrogyott a gerince, alig látott, és úgy pörgött a talajon a szemem előtt, amitől az eszem megállt. Láttam a 20 cm magas zárójelentéseit, a 8 féle leírt diagnózisát, a fiókját, amiben mindenféle földi jó volt (Contramal, Rheosolon, Medrol, Tramadol, Quamatel stb.), és kérdeztem, mit szedsz? Hát ezeket. Mutatott nekem vitaminokat, nyomelemeket és arany folyadékot. Ott reszkettem előtte, hogy uram Isten, mi lesz, vajon nálunk is hat-e vagy nem. Innen kezdődött a következő idegek harca.

A fordulat

A biológiai terápia blokkolja a sejtmembránon kórosan keletkező gyulladt TNF-alfát, aminek az immunrendszerben van fontos szerepe, és pont az a gyulladt. Mi meg erősítettük az immunrendszert, és azt hittem, ezzel a gyulladást is fokozzuk. Homlokegyenest szemben állt a kettő. A biológiai terápia blokkol, mi meg erősítettük az immunrendszert. De láttam valakit, aki ettől egész jól van, és ez adott erőt ahhoz, hogy próbáljuk ki, hátha bejön. Majd 1 héttel később felhívtam egy ismerőst, aki ugyanebben a betegségben szenved/ett, azt gondolván, hátha neki is jó lesz valami. Mikor beszéltünk, azt mondta nekem: figyelj, jól vagyok. Mi van? Mit csinálsz? Azt válaszolta: bementem a gyógynövény boltba, megvettem a legerősebb vitamint és nyomelemet, heti 1x kineziológushoz járok, és jól vagyok.

Én 1 hétig fogtam itthon a fejemet, és nem tudtam mást mondani a lányunknak, hogy te Atya Ég... Te nem is vagy beteg, csak hiánybeteg. Akkor esett le, hogy nem beteg.

Majd felmentem a netre, különböző fórumokra és kutakodtam. És nekem rengetegen segítettek. Egy ország fogott össze, hogy nyugi, jó úton haladunk, csak csináljuk végig, ez lesz a helyes irány. De volt olyan fórum is, ahonnan 4x töröltek, elhordtak mindenféle hazugnak, kiforgatták a szavaimat, de azért csak csináltam tovább, mert így találtak meg engem azok, akik ebből a betegségből meggyógyultak, meg azok is, akik valóban betegek. Elkezdték ugyanazt a terápiát, amit mi, és mindenki reagált rá. Van, aki gyorsabban, van, aki lassabban.

Az ok: mérgek a szervezetben

Tapasztalatból azt látom, nem az számít, ki hány éves, hanem az, hogy mióta roncsolja a szervezetét a kór. Ahány éve, annyi hónap, amire aránylag rendbe jön – ez a szervezet károsodásának függvénye. De mindenki reagált rá. Megtalált engem Erzsike Veszprémből, Zoli Mohácsról, Zoli Szeged mellől, Pali Záhonyból, Gabriella Budapestről, Dani Budapestről, Erika Szolnok megyéből, Andor Érdről, Feri Kiskunhalasról, Éva Paksról, Éva Kiskunhalasról, Krisztike, akit sajnos 28 évesen már le kellett százalékolni, de mindenki reagált valamire. És én kutakodtam a közös többszörös után. Nem mindenki tette ugyanazt, de valahogy mégis ugyanaz történt.

Meglett a kiváltó ok. A mérgek. Erről beszéltek nekem rengetegen, de egyszerűen nem „esett le”, mit akarnak velem megértetni.

A cikk folytatásában megismerhetik a család további próbálkozásait, a kór legyőzésére tett erőfeszítéseit és azt, hogy – legalábbis az anya szerint – a Bechterew-kór gyógyítható. A folytatás itt olvasható.

(Forrás: Tények-tévhitek.hu)

Szendi Gábor klinikai szakpszichológus írásait, további híreket és aktualitásokat olvashat Szendi Gábor honlapján.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#11 Kata1958 2009-10-24 20:08:02
 
Írjatok az l.kata1@citromail.hu-ra.

A világ egyik legegyszerűbb dolga.
#10 gida71 2009-10-19 16:08:44
 
Sziasztok! Az előző társamhoz (ruja) csatlakozva engem is érdekel, hogyan lehetne felvenni olyan emberrel a kapcsolatot aki már a gyógyulás útjára lépett, esetleg meg is gyógyult!!!
Köszi előre is!
#9 ruja 2009-10-18 20:02:22
 
Sziasztok hol lehetne a cikben szereplökkel felvenni a kapcsolatot.Én is becterewes vagyok...
#8 Piroskata 2009-09-03 11:53:32
 
Kedves Hajni! Ha lehet mentsék meg fogaidat, és ne húzzák ki mert nem fog segíteni. Nekem 13 éve a jobb elsőt 1.-t az ORFI-ban ha engedem azonnal kikapják. Idehaza megműtötték (gyökérkezelt és begócosodott) azóta reakciómentes. Ezt a legkönnyebb, kihúzni de nem nő helyette másik. Ezt azért írom mert Édesnyámnak is kiszedték annak idején, és amikor olyan állapotba került hogy magát nem tudta ellátni rengeteg problémát okozott a műfogsor. Pl lene csusszon a torkára amikor fekszik stb. Édesapámnak az utolsó 8-10 fogát khúzták, hogy majd a műfogsor milyen nagyszerű lesz. Sohasem tudta hordani, és egy másik fogorvos azt mondta neki: Uram az Ön szájpadlása anatóniailag olyan, hogy nincs fogorvos aki arra fogsort tudna csinálni. kb 40 éve élek a betegséggel, 13 évig Polydyscopátiával kezeltek. 3 gyermeket neveltünk fel. Nem volt könnyű, most sem az, de vannak megoldások melyek segítenek az elviselésben. Szívesen átadom amit tudok. Közelebbit a pipacs53@gmail.com-on. Szeretettel.:Piroska
#7 Kata1958 2009-08-20 21:27:16
 
Kedves Hajnalka. Tudnék neked segíteni? Még egész jól javítható vagy. üdv: Kata
#6 kadosa 2009-08-18 15:49:42
 
kedves Mindenki!
A bechterewes cikk folytatását szeretném elolvasni, de a regisztráció és a hírlevélre történő feliratkozás után sem tudom megtalálni. Ha valaki tudna segíteni, hol találom meg az említett cikk folytatását, kérem értesítsen!
köszönettel
Kadosa Kiss József
kadosakj@gmail.com
#5 Baloghné Jónás Hajnalka 2009-08-14 07:06:04
 
Sziasztok nálam most diagnosztizálták a kórt 4 év mellékezelés után és ott tartok,hogy kiveszik a mandulámat meg kihuznak 5 fogamat.Nagyon kivagyok lelkileg.A III.stádiumba vagyok.Ezt épp ésszel szerintem nem igazán lehet felfogni.Aki ebben a kórban szenved hát gyogyulást kivánok neki.Üdv:HAJNI
#4 Piroskata 2009-08-02 17:50:13
 
Kedves Kata!
Köszönöm válaszodat, és az elismerést. Köszönöm az elérhetőségedet. Bizonyosan sokat tudunk egymásnak majd mondani. Én is sajnálom hogy nem találkoztunk 30 éve, de most az jutott eszembe ha szüleim most élnének talán a mai ismereteim birtokában tudnék az ő szenvedéseiken is enyhíteni. De ez már elmúlt.
Jelenleg gerincem a derék egy pontján hajlik, kizárólag csípőből tudok és csak előre hajolni. Sajnos az csak mese hogy ez csak a gerinc betegsége, mert ez az egész testet lelket érinti, És az sem igaz hogy kitombolja magát és tovább nem fáj. Legalábbis számomra egy végtelenbe nyúló folyamatnak tűnik. Ugyanis ahol már összeállt, ott valóban nem fáj, mert nem tud megmozdulni, de akkor mellette, és így gyakorlatilag mindig van a testnek olyan része ami mellette van. Annyi bizonyos hogy ezt a betegséget főként az érzékeny lelkű szorongó emberek hordozzák. Visszatekintve elmúlt szeretteimre mindkét ágon garázdálkodott a kór. Apai Nagyanyám utolsó évtizedében csak székkel tudott közlekedni. Anyai nagyanyámnak elég volt a bot, de kampósbottá formálódott apró gerincéhez csatlakozó kezeit, lábait fürge gyíkként használta, mert mindig sietett. Legalábbis erre emlékszem. Hogy miért alakult így életük a válasz csak annyi lehet: Ezt az élet hozta.Harc a gonosszal? Nincs értelme bűnbakokat keresni.
A gyermekeimnek is vannak panaszaik, de semmi sem úgy van ahogy nálam volt, és azokba a sikertelen kezelési kísérletekbe nem is akarom őket bevonni amelyeken én keresztül mentem. Egyet tudok mondani, mindig azokat a megoldásokat kell keresni melyek szoros kapcsolatban vannak a természettel, és bizonyítottan nincs mellékhatásuk.
Ami a legnehezebb volt elfogadni az emberi értetlenséget, illetve annak megnyilvánulási formáit megtanulni kezelni, és feldolgozni. Szeretettel: Piroskata
#3 Kata1958 2009-08-01 11:59:16
 
Kedves Piroska.

Köszönöm a jókívánságaidat, és nagyon, de nagyon sajnálom, hogy nem találkoztunk 30 éve, és én nem tudtam azt, hogy hogyan tudnék neked segíteni így ismeretlenül is. Ami becsontosodott végleg, az úgy marad, és hát, 35 év után el tudom képzelni, min mntél keresztül. Láttam minden formáját. De vigasztaljon az a tudat, hogy legalább tudod azt, hogy hogyan tudod a gyermekeidet megvédeni. Minden tiszteletem a TIED, és úgy gondolom, eléggé kitombolta magát a kór, így kezd békén hagyni. Amit tennék a helyedben. Óvatosan kezdeném a tisztító kúrát, májat, vesét nem hirtelen megterhelve. De azt folyamatosan, hogy ne terheld meg a szervezeted. De azt hiszem, nem kell neked már az én zseniális agyam, minden le van írva. Azt látom, a Te tapasztalataid igencsak felül múlja az emberi tűrőképesség határát, a gyerekek tartották benned az erőt, a muszáj nagy úr. Kívánok Neked jó sok erőt, kitartást, és ha gondolod, írhatsz a l.kata1@citromail.hu- ra. Köszönök mindent Neked, Kata
#2 Piroskata 2009-07-29 23:57:16
 
Gratulálok az Édesanyának, és sok-sok erőt kívánok mnikettőjüknek! Én is a kórral küzdök több mint 35 éve, miközben 3 gyermeket veveltünk fel. 2 éve kénytelen voltam a leszázalékolást mint terhelés csökkentő dologot igényelni, de addig dolgoztam, ami egyáltalán nem volt egyszerű a mai intoleratív világban. A hagyományos gyógymódokból kigyóntam, és annak ellenére, hogy jelenleg csak a biológiai terápiát jelölték meg számomra mint üdvözítő gyógymódot, még mindig bízom abban, hogy van más út is. És íme van. Igaz én is kutattam, és találtam, de meggyógyulni nem sikerült. Jelenleg az akkupunktúra az ami elviselhetővé teszi fájdalmaimat. Sok lemondással járt eddigi életem, gondolok itt a diétákra, életmód változtatásokra, (és a tény elviselésére, hogy egyes orvosok leírtak), melyek gyakorlásához szükséges erőm el-elfogy. Eddigi tapasztalataimat szívesen megosztanám bárkivel akinek szüsége van rá. Szerettel: Piroskata
#1 czmor kati 2009-07-29 23:03:16
 
Nagyon gratulálok az anyukának, hogy ezt végig csinálta és rá jött, hogy miröl is van szó egyáltalán. Az az igazság mindenkinek magára oda kell figyelni. üdvözlettel Kati

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com