Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 28. (csü) – Gedeon,Johanna,Hanna
Nyílt tér

Mégis, kinek a bűne?

A gyilkos tudatmódosító gyógyszer

Mindenki értetlenül áll az eset előtt: a szülők nem értik, a tanárok nem értik, a pszichológusok nem akarják érteni, a rendőrök nem értik, a média sosem ért meg semmit. Tényleg – nem figyelték meg, hogy a riporterek szinte sosem értenek meg semmit? Figyeljék csak meg...

2/1. oldal

Tim Kretschmer, miután felhagyott a depressziójának gyógyszeres kezeltetésével, azon kapta magát, hogy 17 éves lányokra akar lövöldözni. Bár érdekes módon a pszichiátriai drogok szinte minden tinédzserre hasonlóképpen hatnak, mégis valami különös okot keresünk azután is, hogy kiderült, ennek a srácnak is, mint számos sorstársának, egy tudatmódosító szert írt fel egy orvos és előbb szedette, majd nem szedette vele. (Ezek a szerek megnövelhetik az öngyilkosság kockázatát gyermekek és fiatalkorúak esetében. Erre a veszélyre 2004 márciusa óta jól látható módon, fekete keretes szövegben minden antidepresszáns esetében fel kell hívni a figyelmet.) Hasonlóképpen, mint nálunk a cigarettás dobozokon. Mit nem lehet ezen érteni?

Fogj egy alapvetően egészséges, de valami miatt lehangolt fiatalt, és adj neki tudatmódosító szert. A tudata módosulni fog. A megevett molekulától függően nyugodtabb, mosolygósabb, tisztelettudóbb, vagy akármilyen lesz. Ezt a kémikusok egészen jól értik. Ja, hogy ez átverés? Igen, az, de nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy az illető kezelhetőbb lesz, tisztelettudóbb a családjával vagy a tanáraival stb.

Az „érthetetlen” esetek

De nagyon vigyázz! Ha egyszer elveszed tőle a szert és az kiürül a szervezetéből, újra „látni” fog. Észreveszi, hogy miközben ő nagyjából öntudatlan volt, a problémái nem szűntek meg, hanem éppen ellenkezőleg: megnőttek. Még mindig nem szereti a csaja, a felesége, az anyósa, az egész világ...

És akkor vagy kap egy újabb adag drogot vagy talál egy fegyvert, egy magas épületet, hidat, bármit, amivel felhívhatja magára a figyelmet. Ilyen egyszerű ez és annyira sablonos, hogy szinte felháborító, ha azt írják minden lapban, hogy „érthetetlen az eset”. Íme néhány, csupán a közelmúlt terméséből:

Chicagóban Stephen Kazmierczak egy zsúfolt középiskolai előadóban lelőtt 5 diákot. Mint kiderült, Prozacot szedett.

A Coloradóban, ahol Eric Harris és Dylan Klebold megölt 12 embert és megsebesített még vagy 23-at, a média csupán azt felejtette el kiemelni, hogy mindketten antidepresszánst szednek.

Robert Howkins a pszichiátria terméke. Kezdetben ADHD (figyelmetlenség, hiperaktivitás és impulzivitás) miatt kezelték pszichiátriai szerekkel, majd depresszió ellen kapott antidepresszánst. Mivel ettől nem tűntek el a pattanásai, sőt a csajoknál sem lett sikeresebb, ki kellett találnia valami ütősebbet. Lelőtt pár embert egy zsúfolt bevásárlóközpontban, majd öngyilkos lett.

Egy Chow nevű koreai fickó a chicagói egyetemen lelövöldözte iskolatársait, összesen 32 embert. Ő szintén pszichiátriai szerek hatása alatt állt.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com