Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Nyílt tér

Szendi Gábor:

Hogyan váljunk gyorsan internetfüggővé

Túl normális vagy? Nem vagy egyedül a problémáddal. Ma egyáltalán nem is sikkes, kell valami kis patológia, mert ma ezt hívjuk eredetiségnek. Ennek persze számos lehetősége van. De ma már elavult dolog sokat tanulni, híres felfedezőnek, tudósnak, művésznek lenni.

2/2. oldal

Annyira meg fogjátok érteni egymást, mint még soha senkivel. Ha ügyes vagy, végül meg is szökhetsz vele, s ha egy kis szerencséd van, az illető tényleg férfi. Kifosztásodról és végső megalázásodról már neki kell gondoskodnia. Sajnos néha ezek a cyberrománcok igazi szerelembe torkollnak, de szerencsére sokkal több a csalódás, kifosztottság. Ha mégis szerelem lenne belőle, ne ess kétségbe, kezdj el újra chatelni.

Végül a bizonytalan nemi identitásúaknak ajánljuk az ellenkező nemű szerepek mögé bújást, mert nincs annál izgalmasabb, mint másokat orruknál fogva vezetni, s közben identitásunk végleg össze tud kuszálódni.

Chatroom és játék

2. Persze, ha nem érdekel a szex, az nem akadály, a chatroom azért még alkalmas kapcsolataid romba döntésére. Jó esélyeid vannak, ha a hétköznapi életben nullának, folytatásos kudarcsorozatnak érzed magad. Első számú szabály: nem szabad semmit tenni azért, hogy javuljon a helyzet. A függés kialakításának ez az alapja; ha ezt megszeged, például reális sikereket keresel az Életben (fúj, de undorító szó), lőttek a függésnek. A technika egyébként ugyanaz, lényeg, hogy magad is csodálkozzál majd, hogy egy nap már nem tudsz meglenni többé a chatelés nélkül. Az igazán eredeti függőknek sikerül elérni, hogy kirúgják őket munkahelyükről vagy iskolájukból, de ezért keményen meg kell dolgozniuk.

3. Szeretsz játszani és nyerni? Remek. Akkor Te még lehetsz elveszett ember. Egyrészt szenvedélyesen elmerülhetsz szerepjátékokban úgy, hogy már semmi ne érdekeljen. Csak a hülyék gondolják, hogy élvezetesebb az offlájn világ. Hol lehetsz az offlájn világban harcos, sárkányölő, miegymás?

A másik lehetőség a függés kialakítására a különféle szerencsejátékok felfedezése. Ha elsőre nem élvezed, nem baj, csak kitartás. A cigire sem volt könnyű rászokni. Addig-addig játssz, mígnem elkap a hév! Ne félj, az agyban a játék izgalmától olyan anyagok termelődnek, amelyektől egyre kínzóbb lesz, amikor nem játszhatsz. Jól vagyunk kitalálva. Lopd el szüleid hitelkártyáját, vagy adj el mindent otthonról! Szüleidnek kötelessége majd megbocsátani.

Ja és fontos, hogy legyél ingerült, ha környezeted korlátozni akar szenvedélyedben! Téged csak ne akarjanak megmenteni! Ezért kezdj el hazudozni, éjszaka szedjél serkentő tablettákat, így sokkal gyorsabban ki tudsz készülni, mint a kis jól nevelt úrigyerekek, akik este 11-kor ágyba bújnak, és a másnapi kényszermunkáikról álmodoznak.

Szendi Gábor
klinikai szakpszichológus

A továbbiakban többek között kiderül, mit ajánl a szerző kezdő internetfüggő kutatóknak, lázadóknak vagy paranoid természetűeknek. A cikk folytatásához kattintson ide.
További hírek és aktualitások Szendi Gábor honlapján.

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com