Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Nagyvilág

A placebo szerepe a gyógyításban:
hatóanyag nélkül is jobban van a beteg

Egy amerikai kutatás kimutatta: sok orvos szívesen ír fel placebót a betegeinek, ha úgy gondolja, hogy ezzel jobban tud segíteni nekik, mint a megszokott gyógyszereikkel. A jelek szerint a hatóanyagot nem tartalmazó szer is „működik”, valóban csillapítja a tüneteket.

2/2. oldal

  • antidepresszánsok adása depresszió esetén;
  • szabadon, tehát recept nélkül megvásárolható, köhögés elleni szirupok és cseppek;
  • altatók;
  • bipoláris rendellenességre (mániás-depressziós betegségre) rendelt antidepresszánsok;
  • magas vérnyomásra adott gyógyszerek.

Ezek a vizsgálatok feltárták, hogy a műtét vagy a gyógyszer adása nem hozható igazán kapcsolatba a javulással, inkább szerepet játszik az eredmények elérésében az, hogy az agy képes a gyógyulást, illetve megkönnyebbülést előidézni az adott állapotban. A következtetés ebből az, hogy a tényleges gyógyulás az agyban, az elmében történik, annak a képességei szabályozzák. Ez a tényező áll a placebo hatás középpontjában.

Minden betegségből meggyógyíthatjuk magunkat

Mindenkinek, akár tud erről, akár nem, óriási hatalom van a kezében. Felülmúlhatatlan lehetőség arra, hogy szervezetének öngyógyító erejét mozgósítsa, ha komolyan hisz benne. Ha az ember erre irányítja a figyelmét, akkor gyakorlatilag bármilyen eredményt képes elérni az egészségi állapotát illetően.

Dr. Mercola ezzel kapcsolatban felhívja a figyelmet arra, hogy testünk öngyógyító erejének mozgósításához először meg kell szabadulnunk azoktól az érzelmi blokkoktól, amelyek az utunkba állnak. Például ha valaki, akinek fájdalma van, azt gondolja, hogy ezt valamiképp megérdemelte vagy megszolgálta, esetleg önmagát hibáztatja a fájdalmáért, akkor soha nem lesz képes arra, hogy megszabaduljon tőle, mert szervezete ezeket a negatív tendenciákat fogja kiteljesíteni és megvalósítani.

A feladat tehát az, hogy ássunk le az érzelmi konfliktusok gyökeréig, azután szabaduljunk meg tőlük. Az egyik leghatékonyabb eszköz erre az energetikai pszichológia, vagyis a pszichológia és az energetika összekapcsolása. Dr. Mercola ebből a szempontból kedvenc módszerének nevezi az érzelmi szabadság technikáját, (E FT). (Ez már Magyarországon is ismert – a szerk.)

Aki traumát élt át, akinek komplex és mélyen gyökerező érzelmi kihívással kell szembenéznie, azt kell leküzdenie, annak ajánlott, hogy keressen fel egy EFT terapeutát, aki képes megszabadítani a problémájától.

(Forrás: 48 Percent of Doctors Admit to Prescribing Placebos Just to Shut You Up, www.mercola.com)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com