Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Nagyvilág

A vörös húst fogyasztók között
több a mellrákos megbetegedés

A vörös húsok fogyasztása növeli a mellrák kifejlődésének kockázatát. Erre a következtetésre jutottak a leedsi egyetem kutatói. Kiderítették, hogy a változás korán túljutott nőknél és a leginkább feldolgozott húsféleségeket fogyasztóknál a legnagyobb a rizikó.

A napi egy adagnak, vagyis több mint 57 grammnak megfelelő vörös hús fogyasztása 56%-kal több mellrákos esethez vezetett azokhoz a nőkhöz képest, akik egyáltalán nem ettek ilyen húst. A hölgyek közül azoknál, akik a leginkább feldolgozott húsféleségeket – tehát szalonnát, virslit, sonkát vagy pástétomot – fogyasztottak, 64%-kal több mellrákos megbetegedés fordult elő, mint azok között, akik nem ettek ilyen élelmiszereket.

A leedsi egyetem epidemiológiai és biostatisztikai központjának kutatói több mint 35 ezer nő étkezési szokásait és egészségi állapotát követték nyomon az elmúlt 7 évben. Eredményeiket a British Journal of Cancer című szakfolyóiratban tették közzé. Korábbi vizsgálatukból, amelynek eredményeit januárban publikálták, már kiderült, hogy a menopauza előtti korban lévő nőknél a rostok nagyobb arányú bevitele felére csökkentette a mellrák kockázatát.

Forrás: Medical News Today

További információk:
http://www.leeds.ac.uk

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com