Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Nagyvilág

Veszélyes lehet az interneten rendelt sperma

Miután Nagy-Britanniában egy évvel ezelőtt megszüntették azt a gyakorlatot, hogy a spermabankokban megőrzik a donorok névtelenségét, jelentősen csökkent a donorok száma, és ezzel párhuzamosan fellendült az igények gyors kielégítését célzó internetes spermakereskedelem.

Ennek magyarázata az, hogy a spermabankokra kimondott anonimitási tilalom nem érvényes az internetes vásárlásokra. Így azután, ha valaki 600 eurót fizet egy adag spermáért, akkor már akár 2-3 óra múlva a birtokában lehet a kívánt anyag.

Az Euronews hírügynökség nyomán a MIGnews.com orosz hírportál idézi az egyik internetes spermaszállító cég vezetőjét, aki úgy nyilatkozott, hogy a teljes folyamat ideális esetben nem vesz igénybe többet egy óránál. Ha azonban ilyen gyorsaságra van szükség, akkor nincs mód arra, hogy laboratóriumi körülmények között ellenőrizzék a levett sperma minőségét, és csak utána juttassák el a megrendelőhöz. Ezért inkább azt a megoldást választják, hogy ellenőrzött, megvizsgált donorokat vesznek igénybe, és amilyen sűrűn csak lehetséges, ellenőrzik a donorok spermájának minőségét.

A hatóságok igencsak nyugtalanok az új internetes kereskedelem fellendülése miatt a ködös Albionban. Szakértők szerint a sperma beszerzésének ez a módja veszélyes lehet. Felhívják a figyelmet arra, hogy az internetre szakosodott cégeket senki sem ellenőrzi, és akik tőlük vásárolnak, még azt sem tudják, hogy pontosan mit vesznek. A megrendelő ugyanis még abban sem lehet biztos, hogy emberi spermáról van szó.

Más problémát is felvet az efféle vásárlás. Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy például a HIV-fertőzés lappangási ideje három hónap, és csak akkor lehet biztosan megmondani, hogy a vérmintában nincs HIV-vírus, ha ez az időszak eltelt. Ezért sokkal veszélytelenebbnek tartják a lefagyasztott spermából való vásárlást. Igaz, hogy az drágább, de ellenőrzött minőségű.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com