Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 16. (ke) – Csongor,Joakim
Nagyvilág

Vakcinát dolgoznak ki a nikotinfüggőség ellen

Az Egyesült Államokban megkezdődtek annak a vakcinának a klinikai vizsgálatai, amely segíthet a dohányosoknak, hogy megszabaduljanak nikotinfüggőségüktől. A készítmény alkalmasnak látszik arra, hogy blokkolja a nikotinnak az agyra gyakorolt hatását, így a dohányzás kevésbé vonzza majd a neki hódolókat. A wisconsini egyetem kutatói 40, a dohányzásról leszokni akaró önkéntest vontak be a vizsgálatba. Ennek során a résztvevőknek egy év alatt 24 alkalommal kell felkeresniük a kutatókat, hogy megkapják az oltást.

A kutatást vezető Michael Fiore úgy véli, az általuk kifejlesztett anyag segít majd a dohányosoknak, hogy kevésbé érezzék vonzónak a füstölnivalót, mert korlátozza a nikotin hatását az agyra.

Az Egyesült Államokban a dohányzás okozta betegségek vezetik a halálozási listát: évente több mint 400 ezren halnak meg olyan betegségek következtében, amelyeket a dohányzás váltott ki. Miközben a dohányzók 70%-a szeretne megszabadulni szenvedélyétől, mindössze 5%-uknak sikerül önállóan, csupán saját elhatározása nyomán, orvosi segítség nélkül kitörnie ebből a rabságból.

A vakcina kipróbálásáról tudósító orosz Medportal a fenti adatokhoz hozzáteszi: Oroszországban a dohányzás következtében kialakult betegségek miatt évente 500 ezren halnak meg. Az orosz felnőtt lakosság 63%-a dohányzik, és a dohányosok között minden negyedik nő.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com