Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Itthon

Szendi Gábor interjúja

OItási kampány – egy szókimondó doki

Dr. Keszthelyi Gyula blogjában így mutatkozik be: háziorvos vagyok. Belülről látom azt, amiről az újságok kívülről írnak… A téma? A kórházak. A körzet. A rendelő. A bűzlő magyar egészségügy. – A tardi családorvos a mostani oltási kampányról is súlyos aggályokat fogalmaz meg.

2/2. oldal

Semmi nem sürget, mert a már 22 hete tartó járvány alatt a fél hazai lakosság tudtán kívül áteshetett a betegségen, ami nagyon enyhe, a halálozás jóval alacsonyabb, mint a szezonális influenzáé. Ez utóbbi tény okozza a legtöbb gondot, ugyanis durva orvosi hiba olyan személyt oltani (pláne esetleg szennyezett) tojás alapú vakcinával, aki már védett a betegség ellen. Ezt a kérdést a szakemberek is agyonhallgatják, kivéve a hivatalos szerveket, amelyek szerint csak oltsunk be nyugodtan mindenkit. Akár beteg volt, akár nem.

Ez olyan fokú szakmai nemtörődömség, ami már a büntetőjog határait súrolja, és az alapvető orvosi szakmai szabály, a „legelőször is ne árts” durva megsértése, és a hazai orvosokat is erre ösztönzi a vezető járványügyi szakember.

Én a magam részéről úgy gondolom, van bőven idő egy ilyen 1. szintű tanulmány lefolytatására. Ez nagyban fokozhatná az orvosok oltási hajlandóságát, ami most nem mondható különösebben magasnak sem itthon, sem külföldön. Úgyhogy e nélkül oltson az, aki hazudozik.:-)

Sz. G.: Miben különbözik ez az új influenza és mennyiben más az új oltóanyag? Mindenfélét hallani, hogy valami adalékanyagot is tartalmaz és ez valami extra veszélyt jelent az eddig sem mellékhatás mentes oltásokkal szemben?

Dr. K. Gy.: Az új vírus rendkívül változékony, gyorsan mutálódik, és nagyon színes klinikai lefolyású eseteket láttunk, ritkán súlyos szövődményekkel, vagy máskor egyszerű nátha szintű kétnapos kórral. Halálozása eddig alacsonyabb a szezonális influenzáénál, de pl. Magyarországon olyan kevés, konkrét tenyésztésen alapuló diagnózis van (200 körüli), hogy nem is tudjuk, a járvány 23 hete alatt vajon csak 200, vagy már félmillió ember esett-e át a betegségen. Az oltóanyagot tojásokban szaporítják. A tojás az tojás, és abban minden van, ami képes benne szaporodni. Amiről itthon a higanyon túl egyáltalán nem hallani, az az avian leukemia vírus, illetve olyan retrovírus töredékek, amelyeket képtelenség a vakcinából eltávolítani. Az USA tudósai végeztek ezzel kapcsolatosan utóvizsgálatokat az MMR oltás kapcsán, és annyira jutottak, hogy az oltottakban – egyelőre – nincs következménye ezek beadásának. De nem tudjuk, mi lesz ezekből 10 év múlva.

A védettségre vonatkozó kutatási adatok hiánya lehetetlenné teszi az előnyök mérlegelését. Önmagában az a tény, hogy az önkéntesen oltottak túlélték az oltást, vagy az, hogy az ellenanyag szintjük megemelkedett, nem bizonyíték a vad vírussal szembeni védettségre. Ilyen vizsgálat tudomásom szerint soha nem is történt Magyarországon.

A most forgalomba hozott oltóanyag előirata szerint még állatkísérlet szintjén sem történt kísérleti vizsgálat, vagyis annak vizsgálata, hogy az oltott és oltatlan állatok között van-e különbség mesterségesen előidézett fertőzés esetén a betegség lefolyásában vagy a halálozásban.

Az interjú folytatását olvashatják a szerző Tények-tévhitek honlapján.

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 feri23 2009-11-27 18:46:14
 
Íme egy újabb nagy tudású háziorvos véleménye...
Gratulálok Önnek. Egy kis angol nyelvtudás...és a látóköre szélesedik.
who.com Ha szeretné szívesen csatolom az oldal címét.....
Nem veszi észre, hogy pont az olyanok mint ön kelti a hisztériát az országban azzal, hogy nem naprakész információval tömi a társadalmat
a mi évfolyamunkból is azok mentek háziorvosnak, akik nem álltak a helyzet magaslatán. Ezt nem mindig osztottam, de olvasva e "friss" írását már nem kételkedem...
Kolléga

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com