Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 18. (csü) – Andrea,Ilma
Itthon

A Természetes Gyógymódok Egyesületről

Akkreditált felnőttképzés és tanácsadás

A Természetes Gyógymódok Egyesület holisztikus képzést kínál. Az a cél, hogy a tanulást választó felnőtt diákok tudatosan törekedjenek önismeretük fejlesztésére, a testi-lelki harmónia elérésére, és tudásukkal képessé váljanak az egészség megőrzésére és helyreállítására.

2/1. oldal

A hallgatók az alternatív gyógymódok és egészségvédő módszerek megismerésével képessé válnak arra, hogy segítsék a tanácsért hozzájuk fordulókat a testi-lelki fejlődés, az egészség elérésében.

A fő profil a felnőttképzés és a tanácsadás. Fontosnak tartják az Európai Unió Oktatási Bizottsága által is ajánlott, élethosszig tartó tanulás népszerűsítését. Az egyesület által működtetett kollégium és szabadegyetem ezekkel a célokkal jött létre.

Az iskola 12 éves múltra tekint vissza. Kezdetben Kaposváron és Budapesten folyt az oktatás. Később Kaposváron megszűnt, de Szegeden és Budapesten nagy létszámmal (évfolyamonként 100-150 fő) folytatódott. Három éven keresztül a Gyulai Egészségügyi Főiskola is csatlakozott a képzéshez.

2007-ben az évek óta együtt oktató tanári gárda úgy döntött, hogy új névvel, de a régi értékekkel létrehozza a jelenlegi egyesületet, mely – az igényekhez igazodva és a regionális központokra támaszkodva – országosan megszervezi az akkreditált felnőttképzést. Az oktatási helyszínek jelenleg: Budapest, Debrecen és Keszthely.

Az egyesület akkreditált felnőttképzési formában oktatja hallgatóit. Ezen kívül nyílt tanfolyamokat szervez nemcsak hallgatóinak, hanem minden laikus érdeklődőnek, akik szeretnék bővíteni ismereteiket. A tanfolyamok közül érdemes megemlíteni a számmisztika, az asztrológia, a masszázs és a Schüssler-só terápia oktatását. A programokat kirándulások és életmódtábor megszervezésével színesítik, hogy a megszerzett tudást a gyakorlatban is elmélyítsék.

Természetes gyógymódok tanácsadó képzés

A 2009 szeptemberében induló 3 éves, főiskolai színvonalú, felsőfokú program akkreditált természetes gyógymódok tanácsadó képzést Budapesten, Debrecenben, Keszthelyen és Szombathelyen lehet igénybe venni. Mindenkinek ajánlják, aki érdeklődik a természetes gyógymódok, a tudatos egészségmegőrzés, az embert és a világot a test, a lélek és a szellem hármas egységében szemlélő, holisztikus gyógyítás iránt. A felnőtt diákok olyan ismereteket kapnak, amelyek képessé teszik őket a betegségmegelőző, gyógyulási folyamatokat segítő, önismereti és emberismereti terápiák széleskörű alkalmazására.

E komplex képzés résztvevői megismerik nagyanyáink gyógyító mesterfogásai mellett a modern tudományok legújabb felfedezéseit és az egyetemes orvoslás ismereteit. A hallgatók Európában is elfogadott végzettséget szereznek. Tudásukat sok éves oktató és gyógyító gyakorlattal rendelkező tanárok segítségével sajátíthatják el.

A természetes gyógymódok tanácsadó szelíd módszerekkel kezeli a személyiségben és a fizikai testben történő változásokat. A gyógyító beszélgetés folyamatában rávilágít azokra a problémákra, amelyek a személyiség és a fizikai test közötti összhang megbomlásából erednek.

A képzés során a hallgatók olyan filozófiai, pszichológiai, természetgyógyászati és pedagógiai módszereket alkalmazni tudó tanácsadókká válnak, akik a hozzájuk forduló emberhez egységes szemléletben, a test, a lélek és a szellem egységében közelítenek. Ismerik a pszichológia, a filozófia, a pedagógia és a természetes gyógymódok alapjait, és ezeket egységes rendszerben ötvözik egymással.

A képzés hiánypótló, mert – felsőfokú képzés során – olyan egységes szemléletű természetgyógyászati ismereteket ad át, amelyek eddig a természetes gyógymódokat oktató képzések során nem jelentek meg. Végzett hallgatóink a betegségmegelőző (prevenciós) és gyógyító munkában hasznosíthatják tudásukat.

Megszerezhető egyéb képesítések

A képzés során a hallgatók természetgyógyászati képesítést is szerezhetnek a képzés alatt teljesített szigorlatok alapján. Erre fitoterapeuta, alternatív fizioterapeuta, reflexológus, masszázsterapeuta és fülakupunktúrás addiktológus tantárgyakból nyílik lehetőség. A 3 éves képzés végén a szakdolgozat megvédése és a sikeresen teljesített záróvizsga után a hallgatók természetes gyógymódok tanácsadó oklevelet kapnak.

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com