Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 23. (ke) – Béla
Itthon

Weixl-Várhegyi László:

Mi lesz veled, bioenergetika?

Nemrég írtunk arról, hogy tavasszal módosítják a természetgyógyászok tevékenységét szabályozó törvényt. A tervezettek értelmében tilos lesz például a bioenergetikai kezelés. Mit mond erről gyakorló, tapasztalt, többek között ilyen módszert is alkalmazó tanácsadónk?

3/1. oldal

Ahogy fejlődik a tudomány, úgy tudnak magyarázatot adni olyan jelenségekre, dolgokra, amelyek a teremtés óta léteznek. Ha még nem fedezték fel a jelenséget, de egyes különleges képességekkel bíró személyek már tudósítást adnak róla, akkor azt a „tudomány” tudománytalannak nyilvánítja, tűzzel-vassal, rendeletekkel irtja, és ellenzi a „tudománnyal” ellentétes nézeteket, véleményeket, sőt a személyeket is el próbálja lehetetleníteni – még a XXI. században is!

Ha a hivatalos tudomány már felfedezte, de nem érti egy jelenség működését, akkor ugyanúgy jár el, mint az előzőekben vagy mélyen hallgat a dologról. A lényeget ugyan nem ismeri, de a jelenséget már alkalmazzák – gyakran például a titkosszolgálatok. Ez újabb ok arra, hogy a „tudomány” levegye napirendről a jelenség nyílt kutatását és magyarázatát, mert akkor szélesebb körben ismertté válnának a titkosszolgálati módszerek és eljárások. Felesleges ezt tennie, ugyanis a titkosszolgálati módszerek legtöbbje ismeretes a közvélemény számára is, a titkot inkább az jelenti, hogy ki ellen, mikor, milyen formában alkalmazzák.

Háborúban, sakkban

Itt van a bioenergetika kérdése. A hírszerző szervek már a II. világháborúban is alkalmazták az ókor óta ismert bioenergetikai eljárásokat, annyira, hogy az ellenfél bioenergetikai ismeretekkel rendelkező ügynökeit hasonló képességű ellen-ügynökökkel próbálták semlegesíteni vagy ellehetetleníteni. A harc tehát nemcsak a csatatereken zajlott.

Uri Geller is elismerte, hogy a hidegháborús időszakban őt is felkérték ilyen feladatokra, és végzett is ilyeneket. Sakkvilágbajnokok (Tal, Szpasszkij stb.) elismerik, hogy világbajnoki címmérkőzéseken kétféle technikát is alkalmaznak az ellenfelekkel szemben. Az egyik az, hogy bioenergetikai módszerekkel próbálják megzavarni az ellenfél elméjének működését. A másik módszer az, hogy ha az ellenfelet ilyen módon sem tudják befolyásolni, akkor bioenergetikai módszerekkel megszerzik a sakklépésekkel kapcsolatos agyi információit, azokat közlik a megbízójukkal, aki ezen információk birtokában eredményesebben tud sakkozni az ellenfelével.

Mozgatórugó: a pénz

Mai világunkban is számos csodagyógyító él (Anasztázia, Joao, a brazil, Sai Baba az indiai, vagy a szomszédságunkban a horvát gyógyító), akik rendkívüli képességekkel rendelkeznek. A „tudomány” vizsgálja is tevékenységüket, de vagy nem tudja, vagy nem akarja magyarázni azokat. Dr. Lednyiczky Gábor tagja volt egy nemzetközi kutatócsoportnak, amely műszeres mérésekkel (EEG és egyéb vizsgálatok) igazolta a bioenergia terjedését, megjelenését. A magyar kutató ki is fejlesztett egy biorezonanciás, gyógyító rezgéseket kibocsátó készüléket, amelyet ambuláns formában is lehet alkalmazni. Az eddigi eredmények csak pozitívak.

Itt érdemes megemlíteni dr. Egely György bioenergia szintet mérő, „Egely-kerék” néven ismert műszerét is. A mai orvoslás sem a képzésében, sem az után, a továbbképzésében sem veszi figyelembe a bioenergetikai eljárásokat, holott azokat a keleti gyógyítás hivatalosan is oktatja és eredményesen alkalmazza. Hiába a csodagyógyítóknál a gyógyultak által otthagyott mankóhegyek és kerekesszékek sokasága, a mai orvoslás irányítói homokba dugták a fejüket. Vélhetően őket is a gyógyszeripar fizeti, mint ahogy a képzésüket is a világgazdaság fegyvergyártás melletti második legnagyobb húzóágazata, a gyógyszerlobbi irányítja. A gyógyszerlobbinak pedig nem érdeke elterjeszteni és támogatni azokat az eljárásokat, amelyek a betegek gyógyszer nélküli kezelését vagy gyógyítását szolgálják.

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com