Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Itthon

Démétér-díj a gyermekek gyógyításáért:
szeptember 30-áig várják a jelöléseket

Idén először adják át a Démétér-díjakat. A díjat a daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekek gyógyulása iránt elhivatott, áldozatkész kórházi csapatok, orvosok és szakképzett ápolók mindennapi munkájának elismerése céljából hozta létre a Démétér Alapítvány.

Tóbiás Tímea, a Démétér Alapítvány munkatársa elmondta: „A Démétér Alapítványt néhány lelkes civil, valamint a budapesti Szent László Kórház Csontvelő-transzplantációs Osztályának szakmai csapata hívta életre 2005-ben. Az alapítvány tevékenységét az onkológiai kezelésben részesülő betegek kórházi kezelés alatti és a rehabilitáció során felmerülő problémái indokolták, amelyekre megoldást a hivatalos egészségügyi csatornák ma Magyarországon nem képesek felkínálni. Az Alapítvány célja a vérképzőrendszeri rákos megbetegedésben szenvedő gyerekek, ezen belül a csontvelő-transzplantáción átesett betegek gyógyulásának és azt követő rehabilitációjának elősegítése, valamint a kórházban eltöltött hosszú hetek alatt szinte elkerülhetetlenül bekövetkező izoláció hatásainak enyhítése. Az idén első alkalommal kiosztásra kerülő Démétér-díj célja, hogy ösztönözzük a gyógyítással foglalkozó szakembereket a közeledésre betegeik felé, illetve hogy kinyilváníthassuk: megbecsüljük az elhivatott egészségügyi dolgozókat. Ily módon szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik még a legnehezebb helyzetekben is megtesznek mindent, ami szakmailag és emberileg elvárható. Sőt, gyakran még annál is sokkal többet.”

Kiket lehet jelölni?

Az Alapítvány az ország minden régiójából várja a jelöléseket a Déméter-díjra – mindazoktól, akik gyermekük egészségügyi ellátása során a gyógyító szakemberek részéről kiemelkedő szakmai és emberi hozzáállást tapasztaltak.

Jelöltek lehetnek:

  • gyermek-onkológiai területen dolgozó szakember, orvos, szakápoló;
  • aki 18 év alatti fiatalok gyógyulása érdekében fejti ki gyógyító, rehabilitáló, segítő tevékenységét úgy, hogy közben kivívta a betegek és hozzátartozók elismerését, tanúbizonyságot téve emberségéről és toleranciájáról, valamely követésre méltó eredményt ért el, tevékenységével másokat is kiemelkedő szakmai munkára ösztönöz;
  • olyan kórházi osztály, amely működésével, szervezettségével, a gyógyítás során elért eredményeivel példaértékű és ösztönző hatású lehet más szakembergárdák, kórházak számára is.

A jelöléseket az alapítvány 2008. szeptember 30-áig fogadja, a jelöltek közül évente egyszer választja ki a díjazottakat a Démétér-díj kuratóriuma. Jelölő lapok letölthetők a www.demeterhaz.hu weboldalról. A Démétér-díj ünnepélyes átadására 2008. október 20-án kerül sor.

Díjak 3 kategóriában

Tóbiás Tímea elmondta, hogy a Démétér-díjakat a Deloitte támogatásával az idén 3 kategóriában adják át, az alábbiak szerint:

  • Gyermek-onkológiai területen dolgozó szakápoló – 300.000 Ft
  • Gyermek-onkológiai területen dolgozó orvos – 500.000 Ft
  • Gyermek-onkológiai kórházi osztály – 1.000.000 Ft

A Démétér-díj kuratóriumának tagjai: Szávai Viktória színésznő, Beke Zsuzsa pr-vezető, kommunikációs szakember, Vincze Imre vállalati tanácsadó, tréner, Pikó András újságíró, valamint dr. Ungár László onkológus, szülész-nőgyógyász.

Oszkó Péter, a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta, évek óta támogatják a Démétér Alapítványt, ahogy a Fuss a fényben futógálát is, amellyel a szervezőknek sikerült megmutatniuk, hogy a vak emberek is ugyanolyan, teljes életet élhetnek, mint látó társaik. Szintén több éves hagyományra tekint vissza a szoros kapcsolatuk a Bátor Tábor, a Zsótér és a MUS-É Alapítványokkal, „A zene mindenkié” Egyesülettel, valamint a Magyar Williams Szindróma Társasággal.

A Deloitte nemzetközi könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég – most először – a fogyatékos emberek élethelyzeteit játékosan bemutató, az országban egyedülálló Ability Parkot, a vak fiatalok számítástechnikai oktatását segítő Magyar Számítástechnikai Alapítványt, valamint a sérült fiatal színészek számára színvonalas képzést nyújtó Baltazár Színházat is támogatja.

(Forrás és további információ: Privy Council Communications)

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com