Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Itthon

Előnyben a gyermekügyeletek

25 milliós műszerbeszerzési pályázat

Idén ötödik alkalommal hirdették meg a műszerbeszerzési pályázatot gyermekgyógyító intézményeknek. A K&H Csoport gyógyvarázs programjának pályázati keretösszege 2008-ban 25 millió forint, az egyes intézmények pedig 5 millió forint értékű műszert igényelhetnek.

A méltán népszerű tendert a kezdetek óta általános gyermekgyógyító műszerek beszerzésére írja ki a pénzintézet. Ezen túlmenően a szakmai zsűri idén kiemelt figyelemmel fogadja a központi ügyeleteket ellátó gyermekkórházak és gyermekosztályok – mint például a baleseti-, idegentest-, égési gyermekügyeletek – jelentkezéseit. Ezeken az ügyeleteken 24 óra alatt 120-130 gyermek fordul meg különböző sérülésekkel, így a pontos diagnosztizálás és a betegellátás jóval gyorsabban kell hogy történjen, mint a kórházi gyermekosztályok más részlegein. Ezek az intézmények 24 órás szolgálatot teljesítenek, folyamatos leterheltséggel, aminek következtében műszereiket gyakrabban kell pótolni, újra cserélni, illetve műszerhiány is előfordulhat.

Gyorsabb diagnózis és betegellátás

A gyermekek száma és az esetek súlyossága miatt egyaránt fontos tényező az idő. A pontos diagnosztizálás és a betegellátás jóval gyorsabban történik, mint a kórházi gyermekosztályok más részlegein. Éppen ezért az alapfelszereltség mellett olyan új és korszerű műszerek beszerzésére is igénye van a gyermekügyeletnek, amelyek ezt az időtényezőt lerövidítik. Ilyen a gyermek traumatológiai részlegen például a lélegeztető készülék, a pulzoximéter, a betegellenőrző monitor, az idegentest ügyeleten pedig az endoszkóp.

Számos esetben a már meglévő műszerekből lenne szükség többre a gyors, pontos és maradéktalan betegellátásért. Az égéssérült gyermekek ellátásának központjában az elmúlt 5 évben több mint ezer égéssérült gyermeket kezeltek fekvőbetegként, ennek 20%-a igényelt intenzív ellátást. A sürgősségi ellátás fontos része az infúziós pumpa, egy intenzív ellátást igénylő égéssérült gyermekhez pedig folyamatosan 5-12 pumpára van szükség. Amennyiben minden intenzív ágyon égéssérült beteget kezelnek, ami nem ritka, a központnak pontosan fele annyi pumpa áll rendelkezésére, mint amennyire a gyermekek ellátásához szüksége lenne.

„Célunk, hogy lehetőségeinkhez mérten valódi segítséget nyújtsunk azoknak az intézményeknek, amelyek nap mint nap kisgyermekek életéért, gyógyulásáért küzdenek. A programunk az elmúlt 4 évben 167 millió forinttal, 55 intézményt segített új és korszerű műszerek megvásárlásához. Így kívánunk tenni azért, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek”, mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Egyéves műszerbiztosítás

A 25 millió forint keretösszegű pályázatra fekvőbeteg gyermekeket ellátó kórházak, intézetek, illetve mentőszolgálatok jelentkezhetnek, amelyek egyenként maximum 5 millió forint értékű műszerre, gyermekgyógyászati és mentési eszközökre adhatják be egyéni igényeiket. A jubileumi pályázat ajándékaként a K&H megduplázza az elnyerhető támogatás értékét: a 25 millió forint keretösszegű tenderen felül új elemként, a K&H Biztosító 1 éves műszerbiztosítást köt az elnyert orvosi eszközökre.
A K&H gyógyvarázs pályázatra 2008. június 3-ától szeptember 15-éig lehet jelentkezni a pályázati anyagok leadásával.

A részletes tenderkiírás a http://www.kh.hu/ oldalon, azon belül a közösségi szerepvállalás menüpont alatt található, illetve igényelhető elektronikus levél formájában a gyogyvarazs@lwpk.hu e-mail címről.

(Forrás és további információ: Molnár Gábor, LWp Kommunikáció, tel: (1) 279-3901, (1) 279-3900, (30) 640-2350, gabor.molnar@lwpk.hu)

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com