Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 28. (csü) – Gedeon,Johanna,Hanna
Homeopátia

Dr. Tóth János a homeopátiáról

Hogyan használjuk, tároljuk a szereket?

A szelíd gyógymód, a homeopátia mind több hívet mondhat magáénak. Szívesen használjuk a mellékhatás nélküli golyócskákat, de – mint sokszor kiderül – nem mindenki tudja, hogyan tárolja, használja ezeket. Érdemes megfogadni a szakember tanácsait, hogy a szerek valóban hassanak!

4/3. oldal

A szerek és más terápiák

A beteg panaszaiban egyedi jellemzőket keresünk, amelyek megkülönböztetik az esetet más, azonos klinikai diagnózisú beteg panaszaitól. Nagyon fontos, hogy mit érez a beteg, hogyan éli meg a panaszokat, milyen természetes – nem gyógyszeres – hatások befolyásolják azokat. A terápia alatt is fontos ezeknek a pontos megfigyelése. A homeopátiás diagnózis is különbözik a klinikaitól – azonos a megfelelő gyógyszer nevével, homeopátiás szakkifejezéssel: a tünetei alapján a beteg ebben az állapotban van. (A gyógyszer neve tehát az állapot neve is – a szerk.)

Néhány alternatív terápia interferálhat a homeopátiával, ezért nem célszerű együttes használatuk. A leggyakoribbak ezek közül az aromaterápia, az akupunktúra, a Mora-terápia, a biorezonancia, a neurálterápia, a mágnesmatracok használata. E terápiák szintén a szervezet szabályozórendszereire hatnak, ugyanazt az energiát próbálják mobilizálni, és ezért általában célszerű a betegségek túlkezelését elkerülni. A beteg akkor jár legjobban, ha eldönti, melyik módszerrel akarja gyógyíttatni magát.

Figyelem: a homeopátiás szer bevételét követően legalább 3 napig, 1 hétig ne használjon más alternatív terápiát! Lehet, hogy a két terápia szerencsésen kiegészítené egymás hatását, de mindenképpen befolyásolja a tüneteit. Ezzel nehezíti, néha lehetetlenné teszi a homeopátiás kezelés során nagyon fontos reakció megítélését. Nem célszerű a krónikus szer bevétele közvetlenül a menstruáció alatt sem.

Akut betegségek, tünetek kezelése

A hazánkban érvényes szakmai és orvosetikai szabályok szerint a homeopátiás gyógyítást csak orvos alkalmazhatja, és az szakorvosi kontroll mellett történhet.

A leggyakoribb gyógyszerforma a golyócska (globulus). Gyártanak tablettát, kenőcsöt, oldatot, injekciót is. A kenőcsök, injekciók használata nem tér el lényegesen a klinikai orvoslás hasonló készítményeitől, az injekciót főként homeopata állatorvosok használják. A tabletta és oldat bevételére azonos szabályok vonatkoznak, mint a golyócskáéra.

Általános gyógyszerszedési gyakoriság akut betegségek kezelésekor és akut tünetek csökkentésének céljából – pl.: szénanáthás akut panaszok csökkentésére:

Alacsony

Közepes

Magas

D3-D12

C3-C12

D12-D30

C12-C30

> D30

> C30

2-6x naponta.

1-2x naponta.

maximum 1x naponta, vagy ritkábban.

Kezdetben: akár 5-30 percenként a hatás megjelenéséig, sürgős esetekben (veszélyes és nagyon kellemetlen tünetek megszüntetésére – pl.: vérzés, fulladás, elviselhetetlen fájdalom).

Maximum 4-5 alkalommal ismételve!

Akut betegségek, tünetek kezelésekor a gyógyszert a teljes értékű helyi tünetek alapján kell kiválasztani! A cél a tünetek megszüntetése. Ha több napon, héten keresztül kell szednie a gyógyszerét, célszerű közbeiktatni néhány gyógyszermentes napot. Én azt szoktam kérni ilyen esetekben, hogy 5 nap gyógyszerszedés után a beteg mindenképpen tartson 2 nap szünetet. Ez csökkenti a gyógyszertünet megjelenésének esélyét.

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com