Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Homeopátia

A H1N1 okozta influenza
kezelése homeopátiás szerekkel

A több millió áldozattal járó 1918-1919-es influenzajárványban (spanyolnátha), mindössze 1,05%-a hunyt el azoknak, akik homeopátiás gyógyszereket alkalmaztak – szemben a hagyományos kezelésben részesülők 28,2%-ával. Ez alátámasztja a homeopátiás kezelés mai létjogosultságát.

3/3. oldal

Eupatorium perfoliatum

Az Eupatorium perfoliatum olyan influenzára nyújt gyógyírt, melyet mély csontfájdalom kísér, az érzés akár a csonttöréskor érezhető fájdalmat is elérheti. A fájdalom a legerősebben hidegrázás előtt és után jelentkezik. A következő tünetek jelentkezése ugyancsak ennek a szernek a választását indokolja:

  • fájdalom az egész testben, különösen a csontokban
  • rekedtség és torokfájás
  • erős köhögés, amely a fejben és a mellkasban érezhető fájdalommal jár
  • szomjúságérzet
  • orrfolyás, fájdalmasan gyulladt szemek, szúró érzéssel járó könnyezés
  • rossz emésztés, gyomorfájdalmak, székrekedés, sok gáz képződésével járó puffadás, amely tünetek hányáshoz vezethetnek.

Influenzinum

Ez a homeopátiás gyógyszer nem magából a vírusból, hanem a vakcinából készül, nagyfokú hígítással. Homeopátiás javallata: az influenza elleni védőoltás mellékhatásainak csökkentése.

Oscillococcinum

Bár megbízható kutatás bizonyítja, hogy az Oscillococcinum nevű homeopátiás szer alkalmas az influenza megelőzésére és kezelésére, olyan vizsgálat nem történt, amely igazolná, hogy a H1N1 okozta influenza esetében is hatásos. Mivel azonban a jelenlegi járványt okozó vírus a humán, a madár- és a sertésinfluenza keveréke, és a fertőzés okozta tünetek az ismertekhez hasonlók, e készítmény alkalmazása hatékony lehet. Pézsmakacsa májából és szívéből készült, és egyike a legszélesebb körben használt homeopátiás gyógyszereknek a világon. Enyhíti a tüneteket, és csökkenti az influenza lefolyásának időtartamát.

Egyéb lehetséges szerek

A H1N1 okozta influenza legfőbb tünetei – magas láz (39-40°C), tompaság, szédülés, erős izomfájdalom, fejtetői fájdalom – a Belladonna, a Gelsemium vagy a Eupatorium perfoliatum használatát indokolják, de a gyógyszerkép nem teljes. A homeopátiában mindig létezik a genus epidemicus, az a készítmény, amelyet az esetek többségében alkalmazhatunk. Jelen esetben ez még nem áll rendelkezésre.

Mexikóban, ahonnan a jelenlegi H1N1 járvány elindult, homeopata orvosok már szereztek bizonyos tapasztalatokat. Dr. Ulrich Fischer a nemzetközi Homeopátiás Orvosi Liga (LMHI) képviseletében a Bryonia, a Belladonna, az Eupatorium, a Gelsemium és az Arsenicum album alkalmazásáról számolt be, jó eredménnyel. Egy Mexikóban működő amerikai homeopata, dr. Kim Sikorski tapasztalatai alapján az Influenzinum és az Oscillococcinum használatát ajánlja. Dr. Vicente Rosas Landa az influenzás betegeknek ajánlható szerek közé sorolta a fent említettek mellett a Baptisiát, a Ferrum phosphoricumot és a Phosphorust.

(Forrás: The 2009 Flu Pandemic Risk and Homeopathy, angolból fordította: Németh Boglárka)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com