Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 24. (sze) – György,Debóra
Homeopátia

A H1N1 okozta influenza
kezelése homeopátiás szerekkel

A több millió áldozattal járó 1918-1919-es influenzajárványban (spanyolnátha), mindössze 1,05%-a hunyt el azoknak, akik homeopátiás gyógyszereket alkalmaztak – szemben a hagyományos kezelésben részesülők 28,2%-ával. Ez alátámasztja a homeopátiás kezelés mai létjogosultságát.

3/1. oldal

Az újinfluenzával, vagyis a H1N1 vírussal való találkozásra – legyen az akár valós fenyegetettség, akár feleslegesen keltett pánik – már jó előre felkészíthetjük szervezetünket. Ahogy azt a homeopátiával foglalkozó, közel két évszázados irodalom is bizonyítja, a homeopátiás gyógyszerek rendre nagy gyógyítási hatásfokot mutatnak járványok esetén, különösen az influenzánál. Ennek ellenére a kérdést fokozott óvatossággal és nagy adag józan ésszel kell megközelíteni – hangsúlyozza cikkében dr. Todd Hoover, az 1844-ben alapított Amerikai Homeopátiás Intézet (AIH) elnöke.

Mint minden betegség esetében, a legnagyobb hangsúly itt is a megelőzésen van. A legjobb mód erre, hogy kerüljük az érintkezést és a közelséget olyan emberekkel, akiken megfigyelhetők az influenza tünetei, és miután idegen helyen tárgyakat megérintettünk, minden alkalommal legalább 20 másodpercig mossunk kezet folyó vízben.

Megelőzésre nem, de kezelésre bizonyára jók

A BBC szerint a 2009. évi, új típusú influenzáról a kutatók azt mondják, hogy viszonylag enyhe következményekkel járó fertőzésre számíthatunk. A H1N1 vírus ugyanahhoz a típushoz tartozik, mint amelyik minden évben szezonálisan járványt okozva végigfut az egész világon, és a fertőzöttek közel 0,1%-ának halálához vezet. Úgy vélik: a járvány csak akkor okozhat tömeges haláleseteket, ha a vírus mutálódik.

A homeopátiás gyógyszerek legnagyobb gyártóit és forgalmazóit tömörítő Homeopátiás Gyógyszerészek Amerikai Egyesülete (AAHP) közleményt adott ki a nyilvánosság tájékoztatására, megfogalmazva álláspontját a homeopátiás gyógyszerek szerepéről a H1N1 megelőzésében és kezelésében. Idézzük a legfontosabb megállapításokat.

„Az AAHP szerint nincs olyan homeopátiával foglalkozó irodalom vagy klinikai vizsgálat, amely kielégítően alátámasztaná a homeopátiás gyógyszereknek a H1N1 influenza megelőzésében való használatát... A homeopátiás gyógyszerek régóta ismertek arról, hogy enyhítik az influenza okozta tüneteket...

A szakirodalom a homeopátiás gyógyszerek alkalmazását támogatja az olyan tünetek enyhítésére, mint láz, hidegrázás, köhögés, torokfájás, fejfájás, ízületi fájdalmak és a fáradtság. A hányás és a hasmenés is enyhülhet homeopátiás gyógyszerek használatával. A H1N1-et a tünetek enyhébb lefolyása jellemzi...

Néhány homeopátiás gyógyszer képzett szakemberek felügyeletével történő, megfelelő alkalmazása hatékony lehet a fertőző megbetegedések kezelésében. Mindazonáltal a fertőző betegségek orvosi kezelést igényelnek...”

Egyénre szabott kezelés szükséges

A homeopátiás kezelés hatékony lehet az újinfluenza-szerű megbetegedések esetében. A pusztító 1918-1919-es influenzajárványban (mi spanyolnátha-járvány néven ismerjük – a szerk.), amely több amerikai áldozattal járt, mint az I. világháború, mindössze 1,05%-a hunyt el azoknak, akik homeopátiás gyógyszereket alkalmaztak, szemben a hagyományos kezelésben részesülők 28,2%-ával. Ez minden más érvnél jobban alátámasztja a homeopátiás kezelés létjogosultságát. Az 1918-1919. évi járványhoz kapcsolódó, a homeopátiás kezeléssel kapcsolatos további információk angolul a NaturalNews.com honlapon, valamint a National Center for Homeopathy honlapján olvashatók.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com