Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Homeopátia

A szénanátha homeopátiás gyógyítása (3)

A deszenzibilizáló és az alkati kezelés

A pollenallergia kezelésének harmadik alappillére a deszenzibilizáló, vagyis a túlérzékenységet mérséklő kezelés. Ez a hagyományos orvoslásban is létező kezelési mód, de ott injekcióban adják be a bőr alá a standardizált pollenkivonat egyre növekvő koncentrációjú adagját.

2/2. oldal

Jellegzetes alkatok

Valószínűleg az alkat felismerése és az alkati szer meghatározása lesz a legfontosabb számunkra, mert így lehetőségünk lesz megállapítani azt, hogy valaki miként reagál bizonyos helyzetekre – így az érzelmi válasz milyenségéből a megoldás módja is kikövetkeztethető. Az alkati jellegzetességet éppúgy meghatározza az érzelmi reakció, mint az időjárásra való érzékenység, egyes ételek, ízek kívánása, a betegségre való hajlamok és az egyedi testi jellegzetességek.

Jellegzetesen allergiás alkat az Arsenicum album. Allergiás tüneteire a híg, égető, maró orrváladékkal (gyakran a jobb orrfélre jellemzőbb) és asztmatikus köhögéssel társuló légúti gyulladás jellemző. A panaszok rendszeres időközönként, periodikusan térnek vissza, nagyfokú aggodalom, szorongás, gyengeségérzet kíséri őket. Feltűnő lehet viselkedésében az aprólékosság, a pedantéria, a reménytelenség érzése, ami megnyilvánulhat a gyógyszerszedési szokásaiban éppúgy, mint a betegsége végzetességének érzetében.

A Nux vomica a túlérzékeny, ingerült, válogatós, civakodásra hajlamos, elégedetlenkedő, sietős, ellenkezést nem tűrő, erősen sikerorientált emberek alkati gyógyszere akkor, ha a pollenallergiás tünetekre a reggel, ébredéskor jelentkező csillapíthatatlan, görcsös tüsszögés, nappal pedig az orrdugulás a jellemző. Állapota romlik reggelente, szeles időben, szabad levegőn, a napon, javul esténként, alváskor. Szereti a bőséges étkezéseket, az alkoholt, a kávét, a cigarettát, és szeret szunyókálni egy jó ebéd után. Gyakran panaszkodik migrénes fejfájásra, hajnali 3 óra körül rendszeressé váló felébredés miatt kialakuló alvászavarra.

A Pulsatilla légúti allergiája sárgás, nem maró, erős orrfolyással és orrdugulással járó náthában, arcüreggyulladásban és fülgyulladásban nyilvánul meg. Az ilyen beteg szeszélyes, változékony, ellentmondásos viselkedésű, sírós és nevetős egyszerre, együttérzésre és biztonságra vágyik, nagyon félős. Állapota romlik melegben, fülledt helyen, és minden tünete enyhül, ha jól kisírhatja magát, ha vigasztalják, ha szabad levegőre mehet és mozoghat.

Krónikus allergia szövődményeként orrpolipok a Thuya és a Calcium carbonicum alkatú embereknél alakulnak ki. Mindkettő lassú, szorongó, rögeszmés ember lehet, akinek az állapota romlik hidegben és éjszaka, amikor könnyen kialakul asztmatikus köhögés és nehézlégzés.

Dr. Lengyel Boglárka
homeopata csecsemő- és gyermekgyógyász,
a Gyermekgyógyászat és homeopátia oldal szakértője,
elérhetősége: 1076 Budapest, Péterfy Sándor u. 8. Gyermekorvosi rendelő,
telefon: (06-1) 322-2885 vagy 06-20-953-9118

Pollenallergia kezelése homeopátiával kiadvány letölthető formátumban.

Bővebb tájékoztatás a szénanátha homeopátiás kezelési lehetőségeiről.

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 gadol 2009-09-09 18:34:41
 
Tény, hogy ha kialakult az allergia, azt kezelni szükséges. De nem lehet kérdéses az sem, hogy az allergiát megelőzni kellene! S van is rá mód: az immunrendszerünk megerősítése által.
Ezzel valószinüleg nem mondtam újat. De talán feltehető a kérdés, hogy akkor mégis miért a növényzetet kell kiirtani, ha van annál sokkal jobb, egyszerűbb megoldás is....?

www.egeszseg-hazugsagok.lapunk.hu ("Allergia" menüpont.)

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com