Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Homeopátia

A szénanátha homeopátiás gyógyítása (2)

Monokészítmények heveny tünetekre

A kezelés és a gyógyítás összetett feladat. A kezelés célja, hogy az esetlegesen öröklött allergiás hajlam és a külső kiváltó, provokáló tényezők ellenére meg tudjuk előzni az allergia kialakulását vagy a már kialakult betegségben enyhülést és gyógyulást érjünk el.

2/2. oldal

Az Arsenicum albumra jellegzetes állapotot a nagyfokú fázósság és a nyugtalan, aggodalmaskodó lelkiállapot erősíti meg, és egyben el is különíti a Carbo vegetabilisra jellemző lomhaságtól, tunyaságtól.

Az Euphrasia közepes hígítása a domináns szemtünetek esetén jusson eszünkbe, ha maró könny csorog, a szemek fényérzékenyek, és a tünetek erősödnek, ha a beteg melegben van, vagy ha szemét napfény éri. Javul az állapota este, hűvösben, hunyorogva. Jellegzetes Euphrasia megjelenés a reggeli ébredéskor jelentkező tüsszögés, orrfolyás, szemkönnyezés, szemviszketés, nyákos, váladékos köhögés. Jellegzetes, hogy általános állapota és köhögése is javul fekve.

A Nux vomica figyelemfelhívó tünete a reggelente, ébredés után jelentkező heves, görcsös tüsszögőroham, a bőséges, vizes, maró orrfolyás, amelyet a szabad levegőn orrdugulás vált fel. Egyértelmű rosszabbodást mutat az állapot reggel, hidegben, huzatban, kitakarózva, illatokra, és javulást melegben, meleg italra, a fej betakarására és mozgásra. Kísérheti kifejezett ingerlékenység, ilyenkor magas hígításban javasoljuk.

A Sticta pulmonaria közepes hígítása enyhíti az orrgyöknél, a homloküregben érzett feszítő érzést, ha az állandó orrfújás ellenére sem ürül lényegében váladék az orrüregből. Minden nyálkahártya száraz, olyan, mintha homokkal lenne beszórva. Az orrban száraz pörk képződik, amely miatt a beteg – nem szép látvány ugyan, de – turkálja, piszkálja az orrát. Állapota rosszabbodik este, éjjel, fekve, és akkor javul, ha a váladékozás az orrból megindul.

A kezelés másik alappillére a Histamin

A homeopátiás terápia másik alappillérét a potenciált Histamin adása jelenti. Kísérleti körülmények között, szövetkultúrán a potenciált Histamin igazoltan csökkentette a sejtekből felszabaduló hisztamin mennyiségét. Adható pollenszezonban közepes hígításban naponta többször is, tünetmentes időszakban pedig heti gyakorisággal. Ebben az esetben ez a gyógyszer a megelőzés részét képezi.

A homeopátiás akut szerek szedési gyakoriságát a tünetek intenzitása határozza meg. Kifejezett, erős tünetek esetén gyakran kell alkalmazni, enyhülés esetén ritkábban, a tünetek megszűnése esetén pedig el is hagyható.

Dr. Lengyel Boglárka
homeopata csecsemő- és gyermekgyógyász,
a Gyermekgyógyászat és homeopátia oldal szakértője,
elérhetősége: 1076 Budapest, Péterfy Sándor u. 8. Gyermekorvosi rendelő,
telefon: (06-1) 322-2885 vagy 06-20-953-9118

Pollenallergia kezelése homeopátiával kiadvány letölthető formátumban.

Bővebb tájékoztatás a szénanátha homeopátiás kezelési lehetőségeiről.

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com