Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Homeopátia

Dr. Lengyel Boglárka:

Allergia kezelése homeopátiával

Az allergiás megbetegedések száma világszerte emelkedik. A felnőttek 20, a gyermekek 7-20 százaléka érintett. Cikkünk gyermekgyógyász szakorvos, homeopátiás orvos szerzője azokról a lehetőségekről ír, amelyeket a homeopátia kínál a betegség elkerülésére és kezelésére.

2/2. oldal

A CORYZALIA tablettából a tünetek jelentkezésekor az első napon óránként 1-1, a második naptól 2-3 óránként 1-1 tablettát célszerű lassan elszopogatni. A javulás arányában az alkalmazás gyakorisága ritkítható.

A monokészítmények alkalmazási lehetőségei

A homeopátiás monokészítmények jellegzetes, sajátságos allergiás tünetekre adhatók. Ha a görcsös tüsszögés a vezető tünet, főleg reggel, ébredéskor, az orr este és szabadban eldugul, nappal és zárt helyen inkább híg váladék folyik, akkor NUX VOMICA adható. Az ARUNDO jellegzetessége az orrlyuk, a szájpadlás és a hallójárat viszketése, heves tüsszögéssel. Sok esetben a maró könnyezés miatt a szempillák alvás után összeragadnak, ekkor az EUPHRASIA javít az állapoton. A tűrhetetlen szemhéjviszketés az AMBROSIA domináns tünete, ami miatt a beteg állandóan dörzsöli a szemeit. Jellemzően híg, vizes orrfolyás és heves tüsszögés kíséretében asztmás nehézlégzés is jelentkezhet.

Számos kísérleti és tapasztalati tény bizonyítja, hogy az orrnyálkahártya alatt lévő idegvégződések egy része inger (az allergén) hatására nemcsak az orrnyálkahártya mirigyműködését (orrváladékozás), az ott lévő erek tágasságát (orrdugulás) befolyásolja, hanem központi kapcsolat révén a hörgők átmérőjére is hat. Ugyanakkor a hátsó garatfalon lecsorgó, allergiás mediátorokkal teli váladék is rontja az alsó légúti tüneteket, vagyis asztmát provokálhat. Asztmarohamban, ha a hörgőkben lévő, nagymennyiségű váladék görcsös köhögéssel és hányingerrel, hányással távozik, miközben a nyelv tiszta, IPECA adható. Ha a váladék tapadós, szürkés, nehezen felszakadó és az éjszakai rohamokban a beteg állapota ülő helyzetben előredőlve a térdére támaszkodva javul, KALIUM CARBONICUM javasolható. Kifejezett hörgőgörccsel járó, éjjel 1 és 3 óra között jelentkező nehézlégzésre, nyugtalan, szorongó betegnek ARSENICUM ALBUM adható.

A CORYZALIA komplex készítmény és a monokomponensű homeopátiás gyógyszerek megfelelő hatásukat a szájnyálkahártyán bejutva fejtik ki, ezért a tablettákat és a golyócskákat célszerű elszopogatni.

Dr. Lengyel Boglárka

A szerző homeopata csecsemő- és gyermekgyógyász, a Gyermekgyógyászat és homeopátia oldal szakértője. A doktornő elérhetősége: 1076 Budapest, Péterfy Sándor u. 8., Gyermekorvosi rendelő, telefon: (1) 322-2885 vagy (20) 953-9118, lengyel.boglarka@graffiti.net

Pollenallergia kezelése homeopátiával kiadvány letölthető formátumban: http://www.springmed.hu/pdf/1238111227.pdf

Bővebb tájékoztatás a szénanátha homeopátiás kezelési lehetőségeiről: http://homeopatia.info.hu

hirdetés

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com