Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 23. (ke) – Béla
Homeopátia

Meghűlés, megfázás, influenza

Segítenek a homeopátiás golyócskák

Nem újdonság: télen menetrendszerűen növekszik a megfázásos betegek száma. Az idei télre azonban minden eddiginél nagyobb járványt jósolnak a szakemberek, és újfajta influenzavírus is fenyeget. Testünk állapota határozza meg, hogy a kórokozók milyen eséllyel támadnak.

2/2. oldal

Meddig adjuk, mennyit adjunk?

A gyermekek hamar megbetegszenek, de a homeopátiás szerek náluk gyors gyógyulást hoznak, mert még jó a regulációs rendszerük. Azoknál a gyerekeknél, akiknél az egyik megfázás a másikat követi, a tünetmentes időszakban jól működik az úgynevezett, „gyerekfejlődést alátámasztó” terápia. Ez 3 komplex homeopátiás szer egymás utáni adását jelenti. Három napig adjuk a Mercurius solubilis Phcp golyócskát, a következő három napon a Dulcamara S PHCP-t, végül a következő három napon át az Acidum nitricum Phcp-t. Adagolás: életévenként 1 golyót adjunk, naponta 2-3-szor.

Figyelem: ezek nem pici golyócskák, hanem nagyobb golyók lesznek! A golyókat egy műanyag kanálban, vízben oldjuk fel, így a félrenyelés veszélye nélkül tudjuk adagolni kicsiknek is.

Mindig felmerül a kérdés, hogy meddig adjuk a szert? Addig, amíg a gyerek meg nem erősödik. Figyelni kell az állapotát. Ha jó kedélyű, jó étvágyú, akkor abba kell hagyni a homeopátiás szerek adását.

Gyakran probléma a homepátiás szerek helyes adagolása is. Íme egy rövid összefoglaló:

A homeopátiás golyók a száj nyálkahártyáján keresztül szívódnak fel, ezért tanácsos a szert minél hosszabb ideig a szájban tartani és hagyni, hogy az a nyelv alatt oldódjon fel.
A D2, D6-os potenciájú szerből naponta 3x5 globulust adagolunk.
A C12-es potenciából naponta 2x5 globulust adagolunk.
A C30-as potenciát naponta egyszer vagy hetente 1-2-szer, a tünetek megszűnéséig alkalmazzuk.

Figyeljük magunkat, és legyünk türelmesek

Végül, e rövid összefoglaló után kívánom, hogy alaposan figyeljék meg önmagukat, mert így tudják jól összegyűjteni, kiválasztani a tüneteket. Ez szükséges ahhoz, hogy akut betegségeknél jól válasszanak maguknak szert. Krónikus betegség esetén azonban mielőbb forduljanak homeopátiás orvoshoz, aki a tünetek összességének ismeretében ad jól megválasztott szert, amelynek a hatását figyelni kell.

A homeopátiás szer energetikai (és információs szinten is érvényesülő – a szerk.) hatásának nagyobbnak, erősebbnek kell lennie, hogy a betegséget kilökje a szervezetből. Legyünk tekintettel arra, hogy a gyógyuláshoz is idő kell. Lehet, hogy a gyógyulást nem egy szerrel fogjuk elérni. De fontos, hogy a meglévő tünetek összességére adjunk egy szert, majd figyeljük annak a hatását. Ha a szer „megtette a feladatát”, csak akkor jöhet a másik, tudatosan, biztosan megválasztott homeopatikum. A betegséget ekkor „karon fogtuk, és szépen kivezettük”. A szerek sorrendje, biztos kiválasztása jól képzett homeopata feladata, ő tudja kivezetni a beteget bajainak útvesztőjéből.

Azt kívánom, hogy az akut eseteket Önök is tudják kezelni, de ha segítségre van szükség, forduljanak homeopata orvosukhoz.

Nagy Anna Mária
szakgyógyszerész
homeopata
annanagy@t-online.hu
(30) 210-9508

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com